"Mă bag în pat la 2.30 şi adorm la 3.00"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisiunile sar din grila de vară ca floricelele de popcorn. "Adevăr sau baliverne" îşi continuă emisia live, nocturnă, cu subiecte din zona socială. Irina Cordoneanu a venit la Antenă

Emisiunile sar din grila de vară ca floricelele de popcorn. "Adevăr sau baliverne" îşi continuă emisia live, nocturnă, cu subiecte din zona socială.

Irina Cordoneanu a venit la Antenă ca invitată şi a rămas ca realizator. Cam aşa s-ar descrie pe scurt venirea de la Cluj, unde era corespondent local al Antenei 1. Un interviu cu Maria Băsescu, luat acum 13 ani, pe când aceasta era soţia ministrului Transporturilor, a adus-o, în calitate de invitat, la "Sinteza Zilei".

A rămas în Bucureşti ca realizator, spre bucuria părinţilor bucureşteni, care şi-au "recuperat fiica", plecată după căsătorie, în "98, la Cluj. "Mihai Gâdea şi invitaţii lui nu sunt nişte parteneri de discuţie comozi şi nu m-au menajat deloc.

Cred că le-au plăcut răspunsurile mele pentru că, după emisiune, cei trei m-au felicitat, iar Mihai Gâdea mi-a spus că ar fi onorat să fac parte din echipa Antenei 2. Eu aveam un proiect de emisiune pentru postul local, aşa că n-am stat prea mult pe gânduri. Soţul meu, inginer auto, a acceptat fără rezerve să ne mutăm în Bucureşti, pentru că şi pentru el s-au ivit nişte oportunităţi.

Cel mai mult s-au bucurat părinţii mei, pentru că şi-au luat în serios rolul de bunici şi acum se ocupă de băieţelul nostru în vârstă de 11 luni".

O întâmplare, o schimbare în destin. Sau, ca să fim în trend cu limbajul timpului, asta se cheamă "ascensiune în carieră". "La început, în primele săptămâni, am intrat cu emisiunea pe un spaţiu de împrumut. Victor Ciutacu pleca în vacanţă şi mi-a cedat spaţiul lui. Aşa mi-am făcut încălzirea. Toţi m-au ajutat".

"Nu sunt rentier"

Fost ziarist de presă scrisă, Irina nu deviază de la deontologia profesională, nu caută senzaţionalul ieftin, ci sapă la rădăcina unor subiecte din actualitate, despicând firu-n patru, fără a bate apa-n piuă. Subiectele dezbătute îţi reţin atenţia de fiecare dată când faci zapping între orele 23.30 şi 1.00 fie că este vorba despre copiii emo, tezele cu subiect unic sau fetiţa în vârstă de 11 ani, însărcinată.

"Ora nocturnă poate fi un impediment. Chemi oameni importanţi, care a doua zi se trezesc la ora 6.00 dimineaţa. Din punctul ăsta de vedere, este dificil". Şi ea se trezeşte devreme, deşi se culcă târziu în noapte. "La ora 1.30 ajung acasă. Mă demachiez şi încep să mă gândesc la emisiunea de a doua zi. Mă bag în pat la 2.00, dar adorm la 2.30, poate la 3.00. Nu sunt rentier să-mi fac calcule dacă merită sau nu, îmi place meseria asta şi o fac aşa cum e".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite