Un automobil de 800.000 de euro zace într-un muzeu fără vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Istorie din Galaţi deţine un automobil de colecţie extrem de valoros, marca De Dion-Bouton. Maşina a fost construită acum 110 ani şi a revoluţionat piaţa auto la acea vreme. Plină

Muzeul de Istorie din Galaţi deţine un automobil de colecţie extrem de valoros, marca De Dion-Bouton. Maşina a fost construită acum 110 ani şi a revoluţionat piaţa auto la acea vreme. Plină de praf, dar în stare de funcţionare, ea este expusă în Casa Memorială "Alexandru Ioan Cuza", unde nu intră, din spusele supraveghetoarei, mai mult de 4-5 persoane pe zi.

"Ultima ofertă pe care muzeul a primit-o a fost de 800.000 de euro, din partea unui japonez", a declarat directorul Cristian Căldăraru. Muzeul gălăţean nu intenţionează să vândă exponatul.

De Dion-Bouton-ul a devenit proprietate a muzeului în 1956, însă provenienţa sa exactă este incertă. Cel mai probabil, el a aparţinut farmacistului şi omului politic Constantin Ţinc, fost primar al Galaţiului timp de mai multe mandate, între 1898 şi 1917.

Anul trecut, un triciclu din 1884 al producătorului francez a ocupat locul zece în topul publicaţiei americane "Business Week" al celor mai scumpe maşini vândute în 2007, cu preţul de 3.520.000 de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite