De la 1 august, noi scumpiri pe Litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea hotelierilor măresc preţurile în acest weekend, pentru ultima dată în sezon. Preţurile scad începând cu 1 septembrie Cu un grad de ocupare de peste 90%, hotelierii români

Majoritatea hotelierilor măresc preţurile în acest weekend, pentru ultima dată în sezon. Preţurile scad începând cu 1 septembrie

Cu un grad de ocupare de peste 90%, hotelierii români nu se tem de concurenţa vecinilor bulgari sau chiar de a grecilor şi a turcilor.

În ultima săptămână, potrivit statisticilor Poliţiei Rutiere, pe litoralul românesc s-au aflat, în medie, aproximativ 130.000 de turişti.

Vârful a fost atins duminică, 27 iulie, când la Marea Neagră s-au aflat aproape 150.000 de români. Mulţi dintre aceştia au ignorat costurile de cazare fie din nostalgie, fie pentru că, în afară de plajele murdare, au considerat că s-a înregistrat o îmbunătăţire a serviciilor oferite de hotelieri.

"Vin în fiecare an la Mamaia, de 15 ani. Chiar dacă plec şi în străinătate, unde plajele arată mult mai bine decât la noi, vin şi aici măcar un weekend, pentru distracţie", a spus Mihai Vlădescu, din Buzău.

Preţurile au crescut treptat, în medie cu 20%, începând cu 15 iulie, în funcţie de politica fiecărei unităţi de cazare în parte.

350 de lei la două stele

La hotelurile de trei stele o cameră va costa peste 300 de lei, iar cea cu vedere la mare, 350 de lei. Dacă turistul mai solicită şi acces la centrele spa, fitness sau masaj, atunci tariful poate ajunge şi la 500 de lei.

Alternativa preţurilor oficiale de pe litoral o dau particularii. În vârf de sezon, costul unei camere ajunge la 150 de lei pe noapte, dar numai dacă sunt asigurate toate utilităţile: telefon, televizor, aer condiţionat. Micii speculaţi închiriază camere şi cu 60 sau 100 de lei pe noapte.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral (ADPTL), Corina Martin, "Majorările practicate pentru vârful de sezon au fost ultimele pentru acest an, iar din luna septembrie vin reducerile de tarife, cu atât mai mult cu cât încep programele Guvernului".

În septembrie, reduceri!

Programul "Litoral pentru toţi" este o componentă similară celei din luna iunie şi se va desfăşura în perioada 1- 15 septembrie.

Din septembrie şi particularii mai lasă din preţ pentru a nu-şi pierde muşterii în favoarea hotelierilor. Astfel, o cameră va putea fi închiriată cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de lei, în funcţie de dotări. Neoficial, numărul turiştilor cazaţi la particulari ajunge şi până la 50.000 într-un weekend aglomerat.

Preţuri comparative

700 de lei costă o noapte de cazare la un hotel de cinci stele pe litoralul românesc.

97 de euro ajunge cazarea pe noapte în Kemer - Antalya, într-un resort de cinci stele.

126 de euro costă cazarea pe noapte în Creta - Grecia, într-un complex turistic de cinci stele.

Majorările practicate pentru vârful de sezon au fost ultimele pentru acest an, iar din luna septembrie vin reducerile
Corina Martin,
preşedinte APDTL

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite