Ne asteptam la finalizarea unor anchete privind marii corupti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justitiei, Monica Macovei, a participat, luni, la Strasbourg, la prezentarea Raportului intermediar al Parlamentului European privind stadiul pregatirii Romaniei pentru aderarea la Uniunea

Ministrul justitiei, Monica Macovei, a participat, luni, la Strasbourg, la prezentarea Raportului intermediar al Parlamentului European privind stadiul pregatirii Romaniei pentru aderarea la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, document redactat de raportorul Pierre Moscovici.
Ieri si astazi, ministrul justitiei a avut intalniri cu oficiali ai Comisiei Europene. Contactata telefonic de ziarul Adevarul, Monica Macovei ne-a raspuns la cateva intrebari legate de vizitele la Bruxelles si Strasbourg.
- Cum apreciati Raportul PE cu privire la progresele realizate de Romania?
- Am participat la dezbaterile Raportului, unde am tinut un speach de aproximativ 10 minute despre realizarile din Justitie si problemele cu care se confrunta sistemul judiciar romanesc. I-am informat pe europarlamentari ca s-a inceput verificarea magistratilor care ar fi avut legaturi cu fosta Securitate. Dupa cum se stie, combaterea marii coruptii este una dintre problemele care ar putea activa clauza de salvgardare. Este clar ca pana in aprilie nu vom putea avea condamnari in dosare de mare coruptie, insa, conform declaratiilor procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, ne asteptam la finalizarea unor anchete care vizeaza marii corupti.
- Este posibil sa fie amendamente la Raportul final?
- Problemele abordate de europarlamentarii din Comitetul pentru Afaceri Externe al Parlamentului European sunt legate de legea si tratamentul minoritatilor, de cazurile de mare coruptie. Acum a fost doar un raport indermediar. In urma discutiilor, cred ca vor fi amendamente pe Legea minoritatilor.
- Comentati in vreun fel decizia Curtii Constitutionale care a hotarat ca sefii parlamentului nu pot fi schimbati din functii?
- Prefer sa nu fac nici un comentariu. Am auzit decizia, insa doresc sa citesc motivarea.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite