La 16 ani, aspirantă la modelling, vândută pe stradă la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumoasă şi tânără, Irina primea 100 de euro pe oră în schimbul serviciilor sexuale O româncă de 16 ani, sosită în Italia, la Milano, ca să devină fotomodel, a sfârşit în

Frumoasă şi tânără, Irina primea 100 de euro pe oră în schimbul serviciilor sexuale

O româncă de 16 ani, sosită în Italia, la Milano, ca să devină fotomodel, a sfârşit în mâinile a doi proxeneţi români, care au obligat-o zile în şir să se prostitueze pe stradă, cu un tarif de 100 de euro pe oră.

Irina nu a defilat nici măcar o secundă pe podiumurile de modă, ci pe trotuarele din capitala Lombardiei. Apoi a fost transferată la Frosinone, lângă Roma, de unde a fost eliberată de poliţişti după intervenţia unui client căruia fata i-a spus povestea sa.
Georgiana Baciu(foto) -corespondenţă din Italia

Cei doi români au atras-o pe adolescentă încă din ţară, cu vorba bună şi promisiuni că vor face din ea un manechin de succes, că va avea un serviciu bun, bănos, chiar în capitala modei şi a modelelor. Fata a ajuns însă să defileze pe trotuarele arterelor din zona stadionului San Siro. Frumoasă şi tânără, primea 100 de euro pe oră în schimbul serviciilor sexuale. Când unul dintre proxeneţi a fost arestat, Irina s-a gândit că va fi în sfârşit liberă; nu a fost aşa. Celălalt proxenet a continuat calvarul fetei, transferând-o în Frosinone.

Eliberată cu ajutorul unui client

Românca a reuşit să se confeseze unui client, care a semnalat cazul la chestură. Ea a fost plasată într-o comunitate protejată, aşa cum se întâmplă cu fetele care îşi denunţă "patronii", având acum o nouă identitate. Potrivit reprezentanţilor organizaţiei "Caritas", numărul fetelor care provin din România şi se prostituează în Italia a crescut foarte mult în ultimii cinci ani. Cel mai frecvent, româncele care ajung să fie incluse în programele organizaţiei spun că au fost atrase în Peninsulă de "cunoştinţe ale unor cunoştinţe" cu promisiunea că vor avea un serviciu normal şi că îşi vor putea suţine şi familiile rămase în ţară. "Fetele românce care se prostituează le-au depăşit pe cele nigeriene, ca număr, în zona Milano. Foarte des sunt aduse de un prieten sau o persoană care cunoaşte pe cineva în Italia, şi sfârşesc prin a fi forţate să se prostitueze", a declarat Palma Felina, asistent social la "Caritas". Poliţia din Milano confirmă saltul incredibil al numărului de românce. "Peste 50% din fetele care se prostituează la Milano vin din România", spune dr. Alessandro Lemmo, comisar-şef, conducătorul Secţiei a II-a a Echipei Mobile din chestura Milano.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite