A fost arsă de vie din dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Brezeanu a fost arsă de vie de iubitul ei, Constantin Vâneanu, în 22 ianuarie, în Alcala de Henares, după ce barbatul a aflat că vrea să se prostitueze din nou. Crima a făcut vâlvă

Alexandra Brezeanu a fost arsă de vie de iubitul ei, Constantin Vâneanu, în 22 ianuarie, în Alcala de Henares, după ce barbatul a aflat că vrea să se prostitueze din nou. Crima a făcut vâlvă în presa spaniolă şi a dat naştere la speculaţii. Reporterii "Adevărul" au reuşit să afle toate detaliile acestui caz cutremurător.


Alexandra Brezeanu (21 de ani), din Constanţa, a plecat în Spania acum doi ani. Ea a lucrat în clubul "Private", de lângă Alcala de Henares, unde se practică prostituţia, şi acolo l-a cunoscut pe Constantin Vâneanu (21 de ani), în octombrie 2006. Tânărul brăilean era deja dat în urmărire pentru spargerea unei locuinţe. În decembrie, fata şi-a lăsat locul de muncă şi s-a mutat cu iubitul într-un apartament.


S-a predat imediat


În 22 ianuarie, la 21.30, Alexandra şi-a sunat o prietenă şi i-a spus că s-a certat cu Vâneanu. La ora 22.22, Constantin a cumpărat patru litri de benzină şi a aruncat la gunoi bonul. Acesta conţine amprentele asasinului şi va fi folosit ca probă în proces, împreună cu înregistrarea camerei de luat vederi a benzinăriei. Constantin a luat-o pe Alexandra de acasă cu maşina şi a dus-o în afara localităţii.


La 22.40, o pereche aflată într-o maşină pe terenul viran a sunat la serviciul 112. "În faţa noastră se află un obiect imobil în flăcări. O persoană a trecut de câteva ori prin faţa focului".


Constantin s-a îndreptat spre oraş, unde avea întâlnire cu poliţiştii. El le spusese la telefon: "Vă aştept în faţa magazinului Carrefour. Vă fac cu mâna când ajungeţi". Vâneanu avea arsuri pe ambele mâini şi a fost transportat la spital. "Alexandra voia să se prostitueze în clubul <> , din Guadalajarra; de-asta am omorât-o", le-a spus el poliţiştilor.


Legea puşcăriaşilor din Spania


După ce a primit îngrijiri medicale, criminalul a fost transportat în închisoarea Meco. Săptămâna trecută, câţiva puşcăriaşi spanioli au încercat să-l linşeze, însă gardienii închisorii au fost la post". Între timp, Constantin a fost identificat ca fiind şeful unei bande de spărgători de locuinţe.


Avocatul acuzării, Luis Suarez Machota, ne-a spus: "Crima a fost făcută cu premeditare, iar ucigaşul riscă până la 25 de ani de închisoare". Suarez lucrează voluntar în cazul Alexandrei, la insistenţa preşedintelui Asociaţiei Culturale de Ajutorare şi Integrare a Românilor din Alcala de Henares, Gheorghe Găinar.


Familia Brezeanu nu ştia că Alexandra lucra într-un club. "Am fost în vizită la ea timp de trei săptămâni şi nu am văzut nimic care să indice că Alexandra lucra în club. Ştiam că face curăţenie în case. Noi suntem oameni onorabili şi nu am fi tolerat aşa ceva", ne-a spus Andreea, sora victimei. A doua zi după arestarea lui Vâneanu, judecătorii au hotărât ca ancheta să fie secretă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite