Pe lângă bani, armata oferă respect, stabilitate şi profesionalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Apărării Naţionale a declanşat o campanie publicitară pentru promovarea meseriei de militar profesionist. Costurile pentru atragerea tinerilor în

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Apărării Naţionale a declanşat o campanie publicitară pentru promovarea meseriei de militar profesionist. Costurile pentru atragerea tinerilor în armată se ridică la aproximativ 480.000 de euro.
- Cum decurge campania de promovare a recrutărilor pentru militari profesionişti?
- Până pe 4 octombrie, pagina specială de internet a fost accesată de 17.700 de persoane. Birourile de informare-recrutare au fost contactate de 4.637 de tineri, dintre care 850 de fete, iar la telverde au sunat 1.942 de persoane. Având în vedere aceste cifre, putem spune că această campanie are efecte încurajatoare.
- Câţi oameni vor fi angajaţi până la sfârşitul acestui an?
- În mod concret, ne-am propus ca, până la 25 octombrie 2006, cel puţin 8.000 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani, să contacteze birourile de informare-recrutare pentru a se documenta despre condiţiile de angajare în armată. Până la sfârşitul anului, mizăm pe aproximativ 20.000 de tineri care să fie luaţi în evidenţă pentru cariera de soldat voluntar. Noi am proiectat aceste obiective plecând de la un raport de 4 la 1 între numărul de candidaţi şi locuri, astfel încât să putem angaja circa 2.000 de tineri până la sfârşitul anului 2006 şi alţi 5.000 în anul viitor.
- Credeţi că imaginea Armatei Române este suficient de bună, iar instituţia, suficient de atractivă pentru tineri?
- Eu cred că imaginea armatei în rândul populaţiei este dată şi de încrederea pe care cetăţenii o au în această instituţie. Sigur că este mai greu să schimbăm anumite mentalităţi pe care le au oamenii legate de amintirea stagiului militar obligatoriu sau de anumite evenimente negative care s-au mai produs de-a lungul anilor şi în care au fost implicaţi militari. Noi încercăm să le oferim tinerilor care doresc să aleagă cariera militară şi anumite stimulente morale. Dincolo de avantajele materiale, armata oferă respect, stabilitate şi profesionalism.
- Care sunt avantajele materiale ale profesiei de militar profesionist?
- Pentru un soldat voluntar, profesionist, veniturile salariale atractive pornesc de la 10 milioane lei vechi, aici incluzând şi indemnizaţia de hrană. La acestea se adaugă şi alte sporuri, în funcţie de condiţiile de muncă şi specialitatea militară. De asemenea, se oferă echipament gratuit, locuinţă de serviciu sau compensaţie pentru chirie de până la 50% din soldă, asistenţă medicală gratuită în condiţiile legii, posibilitatea continuării studiilor, inclusiv a celor universitare, posibilitatea trecerii în corpul subofiţerilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite