20.000 de argeşeni, în caniculă, pentru ochelari gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20.000 de argeşeni, în caniculă, pentru  ochelari gratis
20.000 de argeşeni, în caniculă, pentru ochelari gratis

O echipă medicală din SUA, Canada şi Europa a consultat pe bandă rulantă, alături de 100 de voluntari, peste 3.000 de argeşeni pe zi, din 18 iunie până astăzi. Programul "Să

O echipă medicală din SUA, Canada şi Europa a consultat pe bandă rulantă, alături de 100 de voluntari, peste 3.000 de argeşeni pe zi, din 18 iunie până astăzi.

Programul "Să redăm darul vederii", finanţat de Consiliul Judeţean Argeş, Lions Club International şi Clubul Lions Câmpulung - Rucăr - Bran, a avut ca scop consultarea oftalmologică şi oferirea unei perechi de ochelari fiecărui pacient cu probleme de vedere.

Ieri, în jurul orei 12.00, sute de persoane, majoritatea vârstnici, aşteptau la peste 30 de grade Celsius, în faţa Sălii Sporturilor din Piteşti, să le vină rândul la consultaţie.

Jandarmii încercau din răsputeri să-i convingă pe oameni să nu se mai îmbulzească, căci sunt ochelari pentru toţi. Patru persoane deja leşinaseră, altele fuseseră transportate la spital.

"Unii n-aud bine, alţii nu văd bine, se îmbulzesc, nu înţeleg că sunt ochelari pentru toată lumea. Americanii au venit cu peste 45.000 de perechi", a declarat Florian Pena, directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Argeş.

Nu mai puţin de 18.600 de piteşteni s-au înscris pentru o pereche de ochelari gratis, iar până ieri se prezentaseră aproximativ 13.000 de persoane. Astăzi este ultima zi de consultaţii la Sala Sporturilor din Piteşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite