Au fost arestaţi românii vinovaţi de violul de la Guidonia – Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă pricipalele titluri din presa italiană sunt înpărţite între criza economică, polemicile generate de ultimele declaraţii ale premierului Berlusconi şi conflictul diplomatic dintre Italia şi Brazilia. Paginile on-line ale principalelor publicaţii şi agenţii de presă au preluat de la prima oră ştirea potrivit căreia pentru violul de la Guidonia a fost arestată o bandă de români.

„Au fost arestate fiarele de la Guidonia” titrează în deschidere pagina electronică a cotidianului „Il Tempo”. Carabinierii au arestat ieri noapte cele cinci „fiare” acuzate de comiterea violului petrecut joia trecută la Giudonia (25 km de Roma). Agresorii au înconjurat maşina în care se afla un cuplu de tineri italieni, pe el l-au închis în portbagaj iar pe ea au violato pe rând. Au mai fost reţinute şi alte persoane vinovate de ai fi ascuns pe făptaşi.

„Ajutoare de la stat, altfel vor fi 60.000 de concedieri”, anunţă „Il Giornale”. Avertismentul este preluat de la Directorului General al concernului Fiat, Sergio Marchionne. “Ajutorul trebuie să vină din partea statului, orientat spre întregul sector auto, nu doar spre Fiat. În acest moment există riscul ca 60.000 de muncitori să fie trimişi acasă din cauza crizei industriei automobilistice”, spune Marchionne. Aceeaşi publicaţie anunţă că astăzi va avea loc la Roma o întâlnire între reprezentanţii ministerelor Muncii şi Economiei, pe această temă.

„Tribunalul Administrativ Regional dă dreptate tatălui Eluanei” titrează „La Stampa”. Controversatul caz al tinerei aflată în comă vegetativă de 17 ani pare să se apropie de sfârşit. Eluana a intrat în comă după un accident de maşină, dar înainte de accident îşi informase tatăl ca dacă va fi să ajungă vreodată în comă, dorinţa ei este să nu fie ţinută în viaţă artificial. În Italia însă eutanasia nu este permisă, astfel că tatăl Eluanei a apelat la instanţă. După ce a câştigat în faţa Curţii Supreme, o decizie o decizie a Regiunii Lombardia a interzis spitalelor de pe teritoriul de competenţă oprirea aparatelor.
Tribunalul Administrativ Regional din Lombardia anulează această decizie apropiind momentul în care tatăl Eluanei va putea pune în practică dorinţa fiicei.

”Brazilia refuză extrădarea lui Cesare Battisti, Italia își cheamă acasă ambasadorul” informează ”Corriere della Sera”. Procurorul general Antonio Fernando di Souza a refuzat extrădarea teroristului condamnat în Italia la închisoare pe viață pentru 4 crime comise între anii 1978 și 1979. Motivul refuzului îl constituie faptul că Battisti a obținut statutul de refugiat politic în Brazilia. Anul trecut, același procuror general a dat un răspuns pozitiv în ceea ce privește extrădarea. Refuzul a creat tensiuni diplomatice, atât ministrul de Interne cât și cel de Externe făcând declarații dure la adresa Braziliei. Considerată de către ministrul de Externe, Franco Frattini, ca situație ”sincer inacceptabilă”, ambasadorul Italiei în Brazilia, Michele Valensise, a fost chemat acasă.

„Soru îl dă în judecată pe Berlusconi” scrie în pagina politică „Corriere della Sera”. Regiunea Sardinia se află în plină campanie electorală pentru alegerile administrative. În cusul unui discurs electoral, premierul a făcut câteva declaraţii legate de ex-guvernatorul Regiunii, Renato Soru şi actual candidat din partea stângii pentru acelaşi post. Premierul i-a reproşat lui Soru că se face vinovat de trucarea unor licitaţii. Candidatul stângii a anunţat că luni dimineaţă a depus o plângere penală împotriva premierului. auto din Italia pregăteşte 60.000 de concedieri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite