Şi apartamentele mici pot părea spaţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economiseşti spaţiu folosind mobila şi aranjamentele interioare cele mai potrivite Când ai o casă de 50 de metri pătraţi devine evident că trebuie să gestionezi spaţiul în mod

Economiseşti spaţiu folosind mobila şi aranjamentele interioare cele mai potrivite

Când ai o casă de 50 de metri pătraţi devine evident că trebuie să gestionezi spaţiul în mod inteligent. Nu poţi exclude din ecuaţie vopsirea pereţilor în culori deschise, alegerea unei mobile multifuncţionale, oglinzile şi măsuţele din sticlă. În plus, specialiştii recomandă să renunţi la perdele şi să laşi lumina să pătrundă direct în cameră.

ricine locuieşte la bloc, într-un apartament obişnuit de două sau trei camere, se loveşte zilnic de o problemă spinoasă şi sâcâitoare: lipsa de spaţiu. Specialiştii spun că o casă mică poate fi foarte confortabilă dacă suntem atenţi la câteva principii de amenajare. "Când locuieşti într-un bloc obişnuit şi vrei soluţii de amenajare, trebuie să accepţi că totul trebuie redus la esenţă. Dacă nu poţi face asta, înseamnă că, de fapt, nu poţi accepta că locuieşti într-un apartament de bloc", ne-a declarat designerul clujean Vali Crişan. Cele mai frecvente greşeli de amenajare sunt colorarea pereţilor în nuanţe tari şi aglomerarea casei cu mobile inutile şi desperecheate. "Nu mai suntem pe vremea bunicii şi oricât de tare ne-ar plăcea o piesă de mobilier rămasă de la ea, dacă nu se potriveşte cu spaţiul pe care-l locuim, cel mai bine ar fi să renunţăm la ea", spune designerul.

Alege mobila multifuncţională

Specialiştii susţin că mobila cea mai indicată este cea care are mai mult de o funcţiune. De exemplu, canapelele-pat cu tabureţi, care se pot transforma într-un pat confortabil noaptea şi un loc de relaxare ziua. Ideale sunt canapelele cu locuri pentru depozitare sau măsuţele de cafea cu înălţime reglabilă care se pot schimba în mese pentru cină sau lucru. Astfel, cina poate fi luată folosind mai multe măsuţe de cafea adunate lângă canapea. Când este nevoie de mai multă suprafaţă de servit, acestea pot fi răspândite prin cameră. Designerul Vali Crişan adaugă că mobilierul cel mai indicat este cel cu linii curbe. "Eu recomand mobilierul cu linii curbe. Dacă vă uitaţi în natură, nimic nu este colţuros", explică el.

Jaluzele şi obloane în loc de perdele

Spaţiul suplimentar poate fi creat şi dacă rafturile pentru cărţi sunt suspendate. Oglinzile şi suprafeţele strălucitoare precum sticla sunt recomandate, deoarece reflectă lumina în cameră şi creează senzaţia de spaţiu. "Unii nu acceptă cu niciun chip să le pui oglinzi în casă. Se simt ca şi cum ar fi fotografiaţi tot timpul", spune Vali Crişan. Perdelele obturează lumina, ca urmare acestea ar trebui să dispară sau să fie înlocuite cu jaluzele sau obloane. Dacă ai un orizont vizual bogat, senzaţia este că exteriorul spaţios a pătruns în interior, spune designerul, adăugând că, în fapt, cei mai buni designeri sunt copiii. "Ei nu sunt sofisticaţi, nu au blocaje, percep lucrurile clar", a conchis Vali Crişan.

Recomand mobilierul cu linii curbe. Dacă vă uitaţi în natură, nimic nu este colţuros.
Vali Crişan
designer

Modalităţi de amplificare a spaţiului

- Alege mobilă de culoare pală, deoarece creează sentimentul de cămin cald şi primitor
- Nu lăsaţi pereţii goi, agăţaţi tablouri în culori vesele
- O aplică elegantă va încărca mai puţin tavanul
- Nu exagera cu pernuţele decorative
- Nu aglomera geamurile cu flori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite