10 ani Cătălin Botezatu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Ce sentiment te încearcă la 10 ani de existenţă a firmei tale? - "10 ani Cătălin Botezatu" înseamnă cel mai sinuos şi mai dificil drum pe care am putut să-l parcurg, un drum încununat de


- Ce sentiment te încearcă la 10 ani de existenţă a firmei tale?
- "10 ani Cătălin Botezatu" înseamnă cel mai sinuos şi mai dificil drum pe care am putut să-l parcurg, un drum încununat de succese, suişuri şi coborâşuri, dar la capătul căruia este mai presus de toate satisfacţia faptului că am reuşit să ajung aproape de sufletul oamenilor.
- Se spune că ai fost printre preferaţii Elenei Ceauşescu. Cum s-a ajuns la această concluzie care, iată, încă persistă în mintea fanilor tăi şi nu numai?
- Aşa este. Am fost remarcat ca model, am fost angajat să prestez această meserie şi, pentru că nu aveam buletin de Bucureşti, s-au făcut intervenţii la nivel foarte înalt pentru a-l obţine în 48 de ore. Am ajuns manechinul preferat al Elenei Ceauşescu din momentul în care am fost trimis să îi ofer flori şi cred că gesturile care au fost făcute pentru mine (obţinerea buletinului în termen record, permisiunea de a mă afla în apropierea cuplului Ceauşescu etc) au fost compensate de premiul obţinut câteva luni mai târziu în Germania, când am fost desemnat drept cel mai bun manechin din Europa.
- Ai avut până acum o viaţă plină de strălucire, de succes, dar nici căderile de la mare înălţime nu te-au ocolit... ţine numai de destin sau crezi că uneori ai avut şi tu o parte de vină?
- În mod cert, totul ţine de un destin care însă, cred cu putere acest lucru, se mai poate schimba chiar şi cu mâna ta...
- Ai traversat o perioadă dificilă din punct de vedere al sănătăţii, se ştie acest lucru. Ce nu se ştie este adevărul legat de acest subiect…
- Este foarte adevărat faptul că sunt puţini cei care ştiu ceea ce s-a întâmplat cu adevărat cu mine în acest timp: s-au suprapus probleme sentimentale, un infarct şi o boală pe care nu o doresc nimănui, care a fost extrem de grea, dar care nu este nicidecum SIDA sau alte prostii care s-au vehiculat prin presă! Am avut tăria, şi mă bucur că în situaţia mea mai sunt oameni care au avut o astfel de tărie, să depăşesc această boală cu fruntea sus şi că totuşi n-am lăsat nici partea profesională într-un con de umbră. Prietenii, oameni străini, precum şi profesia care mi-a oferit noi şi noi provocări, toate acestea m-au ajutat să trec cu bine peste o perioadă foarte grea. Sufleteşte şi fizic. Am avut momente, ce-i drept, când credeam că nu mi se va mai permite să privesc prea mult spre viitor, însă, alături de medici de renume din ţară şi străinătate, am reuşit să trec de această încercare a vieţii. Pot spune cu mâna pe inimă că aceasta a fost într-adevăr cea mai grea încercare din viaţa mea, o provocare a destinului. Am învins şi de această dată datorită faptului că am avut încredere în mine şi am avut parte de ajutorul oamenilor.
- Ai ajuns acum la o maturitate care ţi-a permis să observi şi să spui public mari adevăruri despre societatea românească, cum ar fi acela că "Bucureştiul este un pat mare cucearceafuri murdare". Dacă ai putea să schimbi ceva în viaţa ta, la ce te-ai opri?
- Nu aş schimba mai nimic. În ceea ce priveşte profesia, nu aş schimba chiar nimic, iar în ceea ce priveşte oamenii... probabil că nu aş mai fi atât de credul, aş fi mai prudent, mai selectiv, dar la fel de uman şi de sensibil la problemele semenilor. Nu vreau să schimb oameni şi destine, deşi, uneori, o fac ...
- Care sunt următoarele evenimente de modă la care participă "ţarul modei"?
- În următoarele săptămâni voi avea câteva prezentări la Braşov, Oradea, Baia Mare, iar în străinătate voi încerca să promovez prin intermediul modei în continuare imaginea României în vederea integrării în Uniunea Europeană, următoarele fashion show-uri Cătălin Botezatu urmând să se desfăşoare la Geneva, Budapesta şi, probabil, în cadrul "Săptămânii Modei" din Kuala Lumpur.
- Ce îţi mai doreşti de la viaţă?
- De la viaţă îmi doresc doar viaţă...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite