24 de măsuri de ieşire din criză, în analiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
24 de măsuri de ieşire din criză, în analiză
24 de măsuri de ieşire din criză, în analiză

O comisie economică, a cărei conducere este formată din ministrul pentru IMM, Constantin Niţă, şi ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a reunit ieri, la Palatul Victoria, pentru a analiza un pachet de 24 de măsuri anticriză propuse de social-democraţi.

Costurile totale estimate pentru toate măsurile prevăzute în planul de acţiune sunt de aproximativ 14 miliarde de euro. Sursele de finanţare identificate sunt bugetul general consolidat (10 miliarde de euro), fonduri europene (7 miliarde de euro) şi surse extrabugetare (6,3 miliarde de euro).

Întâlnirea a fost una la nivelul coaliţiei de guvernare, iar deciziile oficiale vor fi comunicate, astăzi, după şedinţa săptămânală a Executivului.

Obsesia locuinţelor

Prima pe lista propunerilor se află crearea unui Fond Naţional de Locuinţe, care să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe complet echipate şi date spre închiriere, dar cu garanţie de stat. Programul se vrea a fi unul complementar la „Prima Casă“, iar costul total estimat este de 2 miliarde de euro.

Statul ar urma să susţină diferenţa dintre chiria socială şi dobânda bancară. Alte două măsuri vizează programul „Rabla“: extinderea acestuia pentru persoanele juridice de la 1 septembrie şi pentru utilaje agricole de la 1 ianuarie 2010.

Alte propuneri se referă la plata TVA la încasarea facturii, la eliminarea impozitului minim de la 1 septembrie şi la reducerea TVA pentru pâine, carne de pui neprelucrată şi lapte.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite