Încă un an corijenţi la justiţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii sunt criticaţi în Raportul Comisiei Europene, ce va fi publicat pe 23 iulie, pentru că au blocat dosarele de mare corupţie, au declarat surse europene pentru NewsIn. Oficialii s-au

Parlamentarii sunt criticaţi în Raportul Comisiei Europene, ce va fi publicat pe 23 iulie, pentru că au blocat dosarele de mare corupţie, au declarat surse europene pentru NewsIn. Oficialii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că a fost amânat până în toamnă avizul pentru urmărirea penală în cazurile parlamentarilor Adrian Năstase, Miron Mitrea, Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş.

Activitatea parlamentului a mai fost sancţionată şi pentru faptul că a fost la un pas de a vota amendamentele la Codul de procedură penală, criticate în raportul din luna februarie.

Bilă neagră pentru CSM

O altă instituţie criticată este CSM, pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din sistemul judiciar şi recrutarea magistraţilor pe căi excepţionale.

Similar cu raportul din iunie 2007, CE a observat înclinaţia judecătorilor de a da pedepse minime şi cu suspendare în cazurile de corupţie, semn că nu înţeleg rolul lor în lupta anticorupţie. Raportul laudă activitatea DNA, a Ministerului Public şi este apreciată funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Raportul recomandă prelungirea cu un an a monitorizării justiţiei din România.

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat ieri că raportul este încă în lucru, urmând ca vineri să fie prezentat şefilor de cabinet ai comisarilor, iar în 23 iulie, Colegiul Comisarilor va vota forma finală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite