Un tânăr american, inculpat după ce l-a ameninţat pe Obama cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un locuitor din statul american Colorado a fost inculpat ieri după ce l-a ameninţat cu moartea pe noul preşedinte al SUA, Barack Obama.

Potrivit unui comunicat al Parchetului federal din Denver, citat de Agerpres, Timothy Ryan Gutierrez, în vârstă de 20 de ani, a expediat FBI-ului, cu opt zile înainte de învestitura noului preşedinte american, mesajul "Vreau să-l asasinez pe noul preşedinte al Statelor Unite. P.S. Aveţi 48 de ore ca să împiedicaţi aceasta să se producă".

Gutierrez este suspectat şi că ar fi trimis alt mesaj electronic prin care ameninţa că va detona 20 kg de explozibil în unul dintre cele mai mari centre comerciale americane, The Mall of America, situat la Bloomington, la periferia oraşului Minneapolis.

În timpul campaniei electorale, Obama a primit peste 500 de ameninţări cu moartea, mai ales din partea organizaţiilor rasiste precum Ku-Klux-Klan.

Teama de un posibil atentat l-a determinat pe noul preşedinte american să-şi ţină primul discurs după câştigarea alegerilor din spatele unor pereţi de sticlă blindată, cu o înălţime de 3 metri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite