120.000 de amenzi pentru viteză, în numai trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia încearcă să prevină producerea accidentelor de pe şoselele României, dar amenzile şi reţinerea permiselor nu sunt încă suficiente pentru responsabilizarea şoferilor. În

Poliţia încearcă să prevină producerea accidentelor de pe şoselele României, dar amenzile şi reţinerea permiselor nu sunt încă suficiente pentru responsabilizarea şoferilor. În weekendul care tocmai s-a încheiat, agenţii de circulaţie bucureşteni au desfăşurat acţiuni pentru constatarea şi sancţionarea, după caz, a conducătorilor auto care circulă cu o viteză mai mare decât cea prevăzută de lege, sau a celor care depăşesc coloanele de maşini oprite la semafor sau la trecerea la nivel cu calea ferată. Astfel, dintre cei 254 de şoferi care au fost sancţionaţi, în 200 de cazuri, amenzile s-au dat pentru depăşirea vitezei legale. Şi poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava au organizat o acţiune pe DN2, pe ruta Drăgăşeni-Fălticeni-Suceava, denumită generic "Acţiunea B", al cărei scop a fost prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor de circulaţie pe drumurile publice.

Agenţii suceveni au organizat nu mai puţin de 16 filtre şi au verificat 1.120 de autovehicule, iar valoarea celor 314 amenzi date se ridică la 20.092 de lei. În plus 10 şoferi au rămas fără permise de conducere, dintre care unul, pentru condus sub influenţa alcoolului, şapte, pentru depăşirea vitezei neregulamentare şi doi, pentru neacordare de prioritate. De la intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, la data de 1 decembrie 2006, dintre cele aproximativ 350 de amenzi date şoferilor care circulă pe drumurile României, peste 120.000 au fost aplicate numai pentru depăşirea limitei vitezei legale. Poliţiştii spun că doar inconştienţa şoferilor, dar şi teribilismul tinerilor - care au pe mâini maşini superperformante şi care nu înţeleg că în condiţii de viteză excesivă maşina nu mai poate fi controlată - cauzează mai mult de jumătate dintre accidentele rutiere grave.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite