A ajuns în comă din cauza bătăilor fratelui vitreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de şase ani a ajuns în moarte cerebrală la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de fratele lui vitreg. Ieri, familia lui Andrei Bunea a acceptat ca

Un copil de şase ani a ajuns în moarte cerebrală la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de fratele lui vitreg. Ieri, familia lui Andrei Bunea a acceptat ca ficatul fiului lor să fie prelevat de o echipă de medici craioveni.

Andrei Valentin Bunea, de şase ani, din comuna doljeană Brabova, a fost internat pe 3 martie la Spitalul de Urgenţă Craiova. Potrivit cadrelor medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului, copilul era în comă şi avea numeroase răni pe corp care trădau o agresiune fizică ieşită din comun. "A fost adus în stare generală alterată, conştienţă abolită. Prezenta echimoze vechi şi hematoame la nivelul feţei, al toracelui, bazinului şi al coapselor", a declarat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova. Medicii au privit neputincioşi cum băiatul se stinge. S-a făcut tot ce a fost omeneşte posibil, spun ei, cu excepţia unei tomografii care ar fi arătat mai bine cât de grave sunt leziunile cerebrale.

Poliţia aşteaptă raportul medico-legal

Criminaliştii au început investigarea cazului, pornind de la două ipoteze, agresiune sau accident, însă până în prezent nu s-a formulat o concluzie. "Deocamdată, nu putem să spunem nimic, sunt multe variante", a declarat agent-şef principal Ion Ghenea, şeful postului de Poliţie Brabova. Potrivit unor surse judiciare, probele adunate arată că, în ziua în care s-a comis agresiunea - 29 februarie, Andrei Valentin a fost acasă cu fratele său vitreg, Cătălin Honcu, de 22 de ani.

Tânărul, fratele după mamă al victimei, este considerat principalul suspect. Băiatul de şase ani a rămas singur acasă de pe data de 20 februarie, când mama sa, Tudoriţa Bunea, a trebuit să plece la Spitalul de Urgenţă Craiova ca să nască. Femeia a mers la Craiova însoţită de Cătălin Honcu. Fratele vitreg s-a întors însă acasă pe 29 februarie. În aceeaşi zi, copilul de şase ani a fost găsit de fetiţa vecinilor căzut în spatele curţii sub un pom. Fetiţa a povestit că băiatul era conştient, spunea doar că îl doare spatele, iar ea l-ar fi ajutat să se ridice de jos. Cătălin a negat la început că şi-ar fi bătut fratele.

El le-a spus cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenţă Craiova că băieţelul ar fi căzut din pom, dar până la urmă a recunoscut că obişnuia să-şi bată fratele mai mic, uneori destul de rău, cu bâta. Ieri, familia lui Andrei Bunea a acceptat ca ficatul fiului lor aflat în moarte clinică să fie prelevat de o echipă de medici craioveni. Andrei era unul dintre cei şase copii ai Tudoriţei Bunea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite