Patru români au murit după ce s-au vaccinat împotriva AH1N1 - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre un posibil proces pe mediu al României cu UE, "proiectul de suflet" al României sau moartea unui ieşean din cauza amânării unei puncţii lombare. Printre alte subiecte, Gândul a făcut un top cu cele mai bune dobânzi la depozite, iar patru români au murit după ce s-au vaccinat împotriva AH1N1.

Patru români au murit după ce s-au vaccinat împotriva AH1N1. Deşi autorităţile neagă orice legătură între vaccinul românesc împotriva A/H1N1 şi reacţiile adverse sau chiar decesele înregistrate în rândul unor români care s-au imunizat, faptele în sine nu ar trebui trecute cu vederea. Mai ales în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii vrea să înceapă în luna februarie imunizarea copiilor, dacă vaccinul va fi aprobat de Agenţia Naţională a Medicamentului, scrie România Liberă.

Riscăm un proces pe mediu cu UE.
Statul român mai are la dispoziţie doar două zile pentru a construi un geo-portal funcţional, care să ofere informaţii legate de mediu, după ani întregi în care a ignorat acest proiect. În caz contrar, România riscă un proces cu Uniunea Europeană, întrucât, prin Tratatul de aderare, portalul trebuia să fie funcţional din 2008. Până acum însă, autorităţile n-au reuşit să aprobe niciun act în acest sens, scrie Eveniemntul Zilei.

Băsescu: Republica Moldova este "proiectul de suflet" al României. Conform proiectului de program, preşedintele României urmează ca în prima zi a vizitei sale să aibă întrevederi cu şeful interimar al statului moldovean Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat şi cu primarul Dorin Chirtoacă.  Preşedintele Traian Băsescu a declarat că susţinerea Republicii Moldova în vederea apropierii de Uniunea Europeană reprezintă "proiectul de suflet" al României, precizând că prima vizită pe care o va face în afara ţării în actualul său mandat de şef al statului va fi la Chişinău, peste o săptămână, anunţă Cotidianul.

Un week-end i-a scurtat viaţa unui ieşean. Amânarea unei banale puncţii lombare de vineri până luni i-a adus moartea unui ieşean în puterea vârstei. M-am hotărât să fac public acest caz petrecut în urmă cu câteva luni, întrucât de atunci au mai existat situaţii în care, din vina medicilor, oameni ca bărbatul al cărui caz îl prezint aici au murit cu zile în spital, notează Jurnalul Naţional.

Topul celor mai bune dobânzi la depozite.
Românii care sperau că şi anul acesta vor reuşi să scoată câştiguri mari din banii depuşi la bancă, exact ca la începutul lui 2009, vor fi nevoiţi să se mulţumească cu profituri mai mici. Bancherii au început să taie din dobânzile la depozite, după ce au găsit o alternativă mai ieftină de finanţare la banii populaţiei, odată cu reducerea de către BNR a dobânzii de politică monetară, potrivit Gândul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite