17.000 de agenţi păzesc Francofonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ordine (autoturisme, motociclete etc.) vor fi scoase pe străzi, iar intersecţiile vor fi monitorizate non-stop cu camere video. Mai multe elicoptere vor patrula deasupra oraşului. Serviciul de

ordine (autoturisme, motociclete etc.) vor fi scoase pe străzi, iar intersecţiile vor fi monitorizate non-stop cu camere video. Mai multe elicoptere vor patrula deasupra oraşului. Serviciul de Protecţie şi Pază, instituţia ce răspunde de acest sistem de securitate, va avea acum cea mai importantă misiune de la înfiinţarea sa. SPP va gestiona relaţia cu poliţia, cu SRI şi SIE, cu instituţiile statului şi cu reprezentanţii regiilor descentralizate ale oraşului. Totul va fi coordonat de un comandament care va funcţiona la Palatul Parlamentului. La începutul săptămânii viitoare, măsurile operative de protecţie a participanţilor la această manifestare vor deveni vizi-bile pentru toţi locuitorii Capitalei.

Grupa operativă: structura-cheie a SPP
Pe traseul pe care se vor mişca delegaţiile participante la Sommet au fost identificate mai multe puncte nevralgice. Pentru fiecare, SPP a alcătuit o grupă operativă, care va avea contact direct cu centrul de comandă. Grupa este condusă de un ofiţer de la Pază şi Protecţie şi are în componenţă cadre SRI şi SIE de la structurile antitero, poliţişti, o divizie medicală, maşini de pom-pieri şi mijloace de descarcerare rapidă.
Grupa operativă Otopeni: va avea cel mai important rol în primirea delegaţiilor străine. Va trebui să asigure compatibilitatea între delegaţiile antemergător ale demnitarilor străini şi structurile româneşti de securitate. Grupa se ocupă şi de transferul rapid din incinta aeroportului.
Grupa operativă trasee: este cea care va sta "lipită" de tot ceea ce înseamnă mijloc de transport intrat pe "culoarul francofoniei". Acesta din urmă este o bandă unică de circulaţie, trasată între Otopeni şi Palatul Parlamentului, pe DN1, Kiseleff, Calea Victoriei şi zona Naţiunile Unite. Grupa va menţine legătura cu două elicoptere ale celor de la Interne, care vor survola permanent Bucureştiul.
Grupa operativă protecţie: lucrează cel mai acoperit. Cadre ale acestei structuri vor fi infiltrate în locurile aglomerate şi vor verifica în prealabil toate punctele care prezintă un potenţial de risc. Grupul va lua măsuri speciale în vecinătatea şi interiorul hotelurilor unde vor fi cazate personalităţi.
Grupa operativă sedii: are în componenţă toate cadrele care asigură supravegherea "la vedere" a hotelurilor şi a locaţiilor unde vor fi cazaţi demnitari.Grupa operativă Palatul Parlamentului: este cea care va răspunde de obiectivul central al manifestării. Va prelua delegaţiile care intră în perimetrul Casei Poporului şi va asigura integrarea cu structurile de securitate proprii ale fiecărui demnitar în parte.

Hotline pentru bucureşteni
Genaralul Lucian Pahonţu, directorul SPP, recunoaşte că Sommet-ul va face viaţa locuitorilor din Capitală un coşmar. "Am încercat să uşurăm viaţa bucureştenilor printr-o serie de măsuri speciale. Semnele de circulaţie care vor indica rutele ocolitoare vor fi mai numeroase ca de obicei. Există o line telefonică de tipul tel verde, pe care o vom deschide în acele zile. Cetăţenii vor putea primi indicaţii în direct despre ce intersecţii să evite şi care sunt variantele optime pentru a ieşi dintr-un ambuteiaj", ne-a declarat şeful SPP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite