Pe aeroporturi se verifică până şi laptele sugarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursele dus-întors cu destinaţia Londra s-au reluat, ieri, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", însă cu nivelul de ameninţare ridicat la "moderat". Astfel, cuvintele de ordine printre

Cursele dus-întors cu destinaţia Londra s-au reluat, ieri, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", însă cu nivelul de ameninţare ridicat la "moderat". Astfel, cuvintele de ordine printre agenţii de securitate sunt, pe o perioadă nedeterminată, "vigilenţă maximă".

Pungă de plastic pentru strictul necesar
Potenţialii suspecţi sunt căutaţi încă de la punctul de check-in. Acolo, lucrătorii Serviciului de Securitate îi chestionează pe pasageri în legătură cu natura călătoriei şi cu bagajele transportate. În plus, obiectele de strictă necesitate sunt introduse într-o pungă de plastic transparentă. Potrivit unui document semnat British Airways şi prezentat fiecărui pasager, "stricta necesitate" include: paşaportul, biletul şi viza, portofelele care nu depăşesc mărimea unui buzunar, banii, cărţile de credit şi cele de identitate, ochelarii, lentilele de contact, laptele bebeluşilor şi cheile metalice. Atenţie însă! Laptele sugarilor trebuie verificat, iar orice alt tip de lichid este interzis. Bagajele sunt învelite în folii şi depozitate direct în cala avionului.

Atenţie la caucazieni
Surse din cadrul Ministerului Transporturilor au afirmat că agenţii de pază urmăresc în special profilul denumit de americani "caucazian": individ brunet, neras, nervos, care cumpără un bilet cu un singur sens de mers şi plăteşte în numerar. În total, 40 de persoane, plus câinii antrenaţi special pentru a detecta orice material explozibil, filează orice călător. Totuşi, persoanele care aşteptau să decoleze nu s-au intimidat. "Cea mai mare emoţie a mea este gândul că voi vedea New York-ul", s-a confesat o femeie între două vârste.

"Nu e drăguţ să vezi arme peste tot"
Primul avion de la Londra a ajuns puţin după 15.30, cu jumătate de oră întârziere. Cei proaspăt debarcaţi au vorbit cu greu, grăbiţi de privirile umede ale rudelor. "A fost o aglomeraţie teribilă la Londra. Toată lumea era speriată, haos total!", a spus un tânăr cu cearcănele de două degete, care a pierdut 13 ore pe aeroportul din capitala Angliei. O femeie a venit în ţară cu o întreagă colecţie de ziare britanice - "Să vadă şi cei de-acasă ce a fost acolo". Însă cel mai bine a sintetizat experienţa de pe tărâmul britanic un englez puriu: "Nu e prea drăguţ să vezi arme peste tot şi toată lumea să vorbească de bombe!"...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite