"Să aducem la Roma mumia lui Lenin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un politician italian a afirmat că mumia lui Lenin ar putea fi adusa la Roma, dacă în Rusia postsovietică a lui Vladimir Putin, Kremlinul ar decide să îi schimbe locaţia, relatează jurnalul

Un politician italian a afirmat că mumia lui Lenin ar putea fi adusa la Roma, dacă în Rusia postsovietică a lui Vladimir Putin, Kremlinul ar decide să îi schimbe locaţia, relatează jurnalul "Corriere della Sera".

Oliviero Diliberto, secretarul Partidului Comunist din Italia, a lansat această provocare în timpul vizitei sale în Piaţa Roşie din Moscova, după ce a depus flori la mausoleul în care este conservat trupul lui Vladimir Ilici Lenin.

Vizita lui Diliberto în Rusia a avut loc la invitaţia lui Gennady Zyuganov, liderul Partidului Comunist din Rusia.

Afirmaţia politicianului italian a produs încă o polemică în peninsulă: "Dacă Diliberto vrea să aducă în casa lui sau în sediul partidului său mumia lui Lenin, este liber să o facă. Însă, Italia nu işi permite să devină reşedinţa celor vinovaţi de genocidul comunist din Europa" a declarat deputatul Luca Volentè din Roma.

"Poate cuvintele lui Diliberto au fost doar o glumă spusă sub influenţa frigului din Rusia şi a câtorva pahare de vodcă" a adăugat Volontè într-un comunicat.

În scurt timp, a apărut şi replica şefului Partidului Comunist: "Este logic ca trupul lui Lenin să rămână în mausoleul din Piaţa Roşie. Doar un glumeţ ca Volontè şi-ar putea imagina că aş cere să fie mutat la Roma" a afirmat Diliberto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite