Vasilescu, BNR: Sunt zero la sută şanse ca Isărescu să fie premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ideea ca Mugur Isărescu să fie premierul României a tot fost vehiculată în presă zilele acestea, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat că sunt "zero la sută şanse" ca Isărescu să mai accepte postul de premier.

El a menţionat că este foarte complicat să devii prim-ministru ca independent şi sa conduci un guvern  în condiţiile unei coaliţii politice şi că Isărescu a plecat în 2000 de la Palatul Victoria cu convingerea că un prim ministru trebuie să fie ales de un electorat care să-l şi susţină.

"Un guvern condus de Mugur Isărescu a avut şansa atunci (n.r în 2000) să rezolve trei lucruri: transformarea descreşterii economice în creştere economică, transformarea inflaţiei în dezinflaţie şi un program de dezvoltare medie a României cu care a mers la Uniunea Europeană şi cu care a obţinut calificarea pentru integrare la 1 ianuarie 2007", a spus Adrian Vasilescu la Realitatea TV.

El a adăugat că ocuparea fotoliului de premier, la acel moment, de către Isărescu "a fost o soluţie pentru un an, într-o anumită conjunctură".

"Guvernul a luat cea mai complicate măsuri. Ce trebuie să facă: să înfrunte furia populaţiei, să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului şi să se ducă la FMI cu dovada că măsurile nu vor fi atacate ca fiind neconstituţionale", a declarat consilierul guvernatorului BNR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite