Vă mulţumim, maestre!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Păunescu a murit pe 5 noiembrie 2010, într-o vineri dimineaţă
Adrian Păunescu a murit pe 5 noiembrie 2010, într-o vineri dimineaţă

Aseară, rudele, prietenii, televiziunile, presa scrisă încă mai spuneau o rugăciune pentru Adrian Păunescu. O rugăciune disperată, căci toţi erau pregătiţi pentru marele sfârşit. Cum să fii român şi să nu vibrezi profund când afli că Adrian Păunescu este în suferinţă?! Cum să fii român şi să nu crezi că Adrian Păunescu nu are moarte?!

Asta am sperat şi eu... Dar mă văd acum aşternând pe hârtie cuvinte care sunt atât de triste: Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească! Şi să mă ierte şi pe mine, căci nu mă pot uita în zilele următoare în presă, nu pot urmări ce va urma la TV. Refuz să cred că... Şi, atunci, închid ochii şi mă văd din nou în amfiteatrul Universităţii „Spiru Haret”, acolo unde l-am întâlnit pe maestru aşa cum mi-am dorit, ca dascal, nu ca om politic!

Am chiulit la multe cursuri, dar nu am ratat niciodată întâlnirile cu dl. Păunescu. La orele dumnealui, amfiteatrul se umplea-ochi şi era o linişte dumnezeiască! Dovadă că nu am fost singura care lăsa totul baltă pentru a veni la cursurile domniei sale. Nu am rămas decât cu aceste amintiri frumoase în minte şi-n inimă, căci nu am apucat să scriu nimic. Şi nu îmi aduc aminte să o fi făcut cineva. Cu toţii stăteam cu „gura căscată” şi ne transformam în adevăraţi bureţi în faţa acestei explozii de cultură, de geniu, de omenie, de inspiraţie ce a fost, este şi va fi Adrian Păunescu! Nu îmi aduc aminte nici dacă respiram. Cele două ore pe săptămână în prezenţa dumnealui erau întotdeauna prea scurte. Şi cum să nu mi se împăienjenească privirea de lacrimi, când mă gândesc cu câtă răbdare ne vorbea el nouă, cu câtă bunătate şi mai ales cu câtă fericire...

Vă mulţumim, maestre, că ne-aţi fost dascăl. O spun în numele tuturor celor care i-au fost studenţi, pentru că ştiu că asta gândesc şi ei acum... Şi îi mulţumim lui Dumnezeu că i-am fost contemporani acestui Mare Om!

CITIŢI ŞI:
Mircea Dinescu: "Păunescu a fost primul scriitor care s-a certat cu Ceauşescu"

VIDEO FOTO AUDIO Adrian Păunescu a murit. Inima poetului a încetat să bată vineri, la ora 7.15

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite