1 octombrie - data limită de admitere la universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul limită pentru organizarea concursului de admitere în universităţi poate fi chiar şi prima zi de începere a anului universitar, respectiv 1 octombrie, potrivit Ministeruli.

Noile precizări au venit ca replică la comentariile făcut de rectori şi de absolvenţii de clasa a XII-a privind suprapunerea bacalaureatului cu data  înscrierilor la facultate.


Un ordin al ministrului Educaţiei din 17 mai 2010 privind criteriile generale de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă prevede că "perioadele celor două sesiuni de admitere, formele şi probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie şi se fac publice conform prevederilor legale în vigoare".


"Luând în considerare ordinea firească, cronologică, a deciziilor cu privire la examenul de bacalaureat şi la admiterea la facultate, universităţilor le revine responsabilitatea corelării calendarului propriilor sesiuni de admitere cu desfăşurarea examenului de bacalaureat, prima şi a doua sesiune. Ministerul Educaţiei a creat toate premisele necesare pentru ca absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul să se poate înscrie la studii superioare. În virtutea autonomiei universitare, senatele universităţilor sunt singurele care pot decide asupra calendarului înscrierii la propriile facultăţi", se arată într-un comunicat de la Educaţie.


A doua sesiune a examenului de bacalaureat începe în 23 august şi se prelungeşte până în 9 septembrie când sunt afişate rezultatele finale.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite