În administraţia publică, jumătate din angajaţi sunt şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din totalul de 468,3 mii de persoane angajate în administraţia publică, 233,3 mii de persoane ocupă funcţii de conducere. Din datele comunicate ieri de Institutul Naţional de Statistică

Din totalul de 468,3 mii de persoane angajate în administraţia publică, 233,3 mii de persoane ocupă funcţii de conducere.

Din datele comunicate ieri de Institutul Naţional de Statistică reiese că România are în total 233,3 mii de "membri ai corpului legislativ, ai Executivului, înalţi conducători ai administraţiei publice, conducători şi funcţionari superiori din unităţile economico-sociale şi politice".

Potrivit aceleiaşi surse, în acest sector - administraţie publică, apărare şi asigurări sociale din sistemul public - sunt implicate, în total, 468,3 mii de persoane. Ceea ce înseamnă că fiecărui salariat din administraţia publică îi revine câte un şef având o funcţie mai mult sau mai puţin importantă.

Interesant este că la categoria de vârstă 15-24 de ani nu e înregistrată nicio persoană cu funcţie de conducere, cu toate că numărul total de salariaţi până în 24 de ani din administraţia publică este mai mare de 27 mii de persoane. Grupa de vârstă cu cei mai mulţi şefi din administraţia publică este 35-44 de ani (73 mii de persoane), unde se înregistrează şi cei mai mulţi angajaţi - 148,6 mii de persoane.

Doi boşi la zece bugetari Per total, în sistemul bugetar - administraţia publică, apărare, învăţământ şi sănătate - sunt implicate 1,24 milioane de persoane. Dacă raportăm această cifră la numărul persoanelor cu funcţii de conducere, rezultă că fiecărui grup de zece bugetari îi revin doi şefi. Bugetarii reprezintă aproximativ 13,6% din totalul de 9,1 milioane de persoane care formează populaţia ocupată a României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite