"Un adevăr incomod", lansat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul scris de fostul vicepreşedinte Al Gore poate fi cumpărat din librării "Un adevăr incomod", volumul scris de fostul vicepreşedinte Al Gore, a fost lansat ieri de editura RAO.

Volumul scris de fostul vicepreşedinte Al Gore poate fi cumpărat din librării

"Un adevăr incomod", volumul scris de fostul vicepreşedinte Al Gore, a fost lansat ieri de editura RAO. Cartea a fost prezentată la sediul Naţiunilor Unite, în prezenţa fostului preşedinte Iliescu şi a lui Machiel Salomons, coordonatorul rezident al activităţilor ONU în România. Volumul tradus de Cezar Octavian Tabarcea reproduce cartea lansată în Statele Unite ale Americii.

Lucrarea lansată ieri descrie pericolul planetar reprezentat de încălzirea globală şi posibilele măsuri ce pot fi luate pentru a încetini acest proces. În carte, Al Gore îşi justifică opţiunea pentru alegerea temei încălzirii globale prin faptul că volumele <> . Filmul făcut după carte a primit, la începutul anului, Oscarul pentru documentar.

Nobelul pentru Pace

În palmaresul lui Al Gore a intrat, de săptămâna trecută, şi premiul Nobel pentru Pace. La decernare, fostul vicepreşedinte american a declarat că pentru el Premiul Nobel pentru Pace e o şansă de a schimba conştiinţa globală privind criza mediului.

"Este o criză la nivel mondial şi trebuie să răspundem repede", a spus Gore. El a recomandat ca soluţie pentru rezolvarea crizei respectarea celor zece porunci ale luptei pentru salvarea mediului. Comitetul pentru Nobel a explicat nominalizarea lui Gore spunând că fostul vicepreşedinte a devenit conştient de o problemă cu care se confruntă omenirea.

"El este probabil persoana care a contribuit cel mai mult la o mai bună înţelegere pe plan internaţional a măsurilor care trebuie adoptate", au spus reprezentanţii Comitetului Nobel.

Prejudecăţi pentru salvarea planetei

În carte, Al Gore arată că există mai multe soluţii pentru prejudecăţile cu privire la încălzirea globală.

Nu există un răspuns comun al oamenilor de ştiinţă la întrebarea dacă oamenii sunt cei care provoacă schimbările climatice;

Multe lucruri pot afecta climatul - aşa că nu are niciun sens să ne facem prea multe probleme în legătură cu CO2;

Variaţiile climei sunt normale, aşa că schimbările pe care le observăm acum fac parte dintr-un ciclu natural;

Gaura din stratul de ozon provoacă încălzirea globală;

Nu putem face nimic în legătură cu criza mediului. Este deja prea târziu;

Temperaturile nu cresc peste tot, aşa că încălzirea globală e un mit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite