Noua acţiune japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sunt producătorii seriei Matrix. Deşi aceasta nu este o pagină de recomandări, prezentăm acest film, pentru că este primul de acest gen difuzat de vreo televiziune din România.Totul a plecat de

sunt producătorii seriei Matrix. Deşi aceasta nu este o pagină de recomandări, prezentăm acest film, pentru că este primul de acest gen difuzat de vreo televiziune din România.
Totul a plecat de la un joc video, datând din 1987. Plin de efecte vizuale, promovând omul supranatural, prin arte marţiale şi puteri nemărginite, acesta s-a dezvoltat de-a lungul timpului, ajungând să fascineze o lume întreagă. În timp, jocul a ajuns în stadiul de redutabil adversar pentru "Spider-Man" şi "Batman", eroii din benzile desenate ale copiilor, care, cu trecerea timpului, au cunoscut succesul marilor ecrane.
Popularitatea imensă a numelui Shinobi şi ideea pe care o promova acest joc video fascinant l-au determinat pe regizorul japonez Ten Shimoyama să treacă la acţiune şi să creeze un film de succes, plin de efecte vizuale şi menţinând ideea de supranatural. Întreaga idee este transpusă pe fundalul unei poveşti de dragoste impresionante, asemănătoare poate doar cu cea din celebra piesă a lui William Shakespeare, "Romeo şi Julieta". Acţiunea filmului se bazează pe povestea de dragoste dintre un bărbat şi o femeie, care fac parte din două clanuri de luptători ninja diferite. La începutul erei Tokugawa, aceste clanuri au fost exilate într-o zonă montană. Fiecare clan avea câte o aşezare pe un versant al muntelui, unde luptătorii îşi perfecţionau puterile speciale: îşi schimbau înfăţişarea, se puteau deplasa cu viteza luminii, iar femeile erau capabile, cu un simplu sărut, să ucidă... Frumoasa Oboro este nepoata lui Ogen, femeia care conduce respectatul clan Iga, iar Gennosuke este fiul lui Danjo Kouga, conducătorul puternicului clan Kouga. Cele două clanuri nu se înţeleg, iar un decret imperial le interzice să îşi împărtăşească tehnicile unul altuia. Între Oboro şi Gennosuke se naşte o poveste de dragoste impresionantă şi, totodată, imposibilă.
Chiar şi celebrii creatori ai trilogiei "Matrix", fraţii Wachowski, s-au arătat extrem de interesaţi de acest film, care le-a stârnit orgoliul, cel puţin prin efectele speciale excepţionale, care le depăşesc pe cele din cunoscuta trilogie americană. Astfel, ei vor să realizeze un remake după această producţie japoneză, aducându-l din atmosfera luptătorilor Ninja japonezi în lumea complexă a spionilor şi încercând să depăşească ceea ce au făcut japonezii, lucru însă destul de dificil. De menţionat că nebunia longevivului joc video Shinobi s-a amplificat după lansarea filmului, ultima versiune a jocului preluând cu fidelitate povestea din film.
Produs în 2005, "Shinobi - Războinicii din umbră" a fost nominalizat la Festivalul Filmului Asiatic din acest an, de la New York.
Shinobi va fi difuzat de Naţional TV, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 20.30.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite