Zugrăveşte-ţi singur casa şi economiseşti 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un apartament de trei camere, zugravii îţi cer pe manoperă cel puţin 800 de lei Atunci când vrei să schimbi faţa apartamentului tău cu o zugrăveală nouă ai la dispoziţie trei

La un apartament de trei camere, zugravii îţi cer pe manoperă cel puţin 800 de lei

Atunci când vrei să schimbi faţa apartamentului tău cu o zugrăveală nouă ai la dispoziţie trei posibilităţi: să contractezi o firmă specializată, să chemi 2-3 meseriaşi de cartier sau să-ţi cumperi vopsea, amorsă şi trafalet şi să te apuci de treabă singur.

Prima opţiune este cea mai scumpă, dar cea mai rapidă. A doua posibilitate presupune să ai casa întoarsă cu susul în jos cel puţin două spătămâni, deci cea mai rentabilă este cea în care tu te transformi în zugrav profesionist.

Pentru a face pereţii din apartament să arate ca noi sunt necesare cheltuieli consistente, indiferent că se apelează la o firmă specializată, la o echipă de meşteri de cartier sau la talentul tău personal de zugrav. Un zugrav percepe 2 lei pe metru pătrat de zugrăveală cu un singur strat de lavabilă.

Cum pereţii nu vor arăta bine decât după două straturi, manopera te va costa undeva între 800 şi 1.000 de lei. În plus, echipele de meseriaşi vor să scoţi mobila afară din camerele ce urmează a fi zugrăvite, ceea ce înseamnă un deranj destul de mare.

Câteva sute de lei şi trei zile de concediu Pentru a te apuca singur de zugrăvit casa ai nevoie de două găleţi de vopsea lavabilă, un trafalet, amorsă şi folie de plastic pentru protecţia parchetului. Toate acestea nu te vor costa mai mult de 200 de lei.

Dacă pereţii sunt drepţi, este de ajuns să îi speli cu o cârpă sau un burete pentru a-i curăţa de impurităţi şi apoi să aplici vopseaua lavabilă. Specialiştii recomandă totuşi ca pereţii să fie şlefuiţi cu un un glass-papir fin, pentru a deschide porii, iar apoi să fie aplicat un strat de amorsă pentru o aderenţă mai bună.

Zugrăveala poate fi realizată pe bucăţi, perete cu perete, iar astfel nu vei fi nevoit să scoţi toată mobila din cameră. Se eliberează un perete, se întinde folia de plastic peste parchet şi gata. Poţi să te apuci de treabă. Dacă vrei ca pereţii să fie coloraţi este bine să cumperi o vopsea gata pigmentată, însă aceasta este mai scumpă decât vopseaua albă.

Dacă alegi însă să o prepari singur, lavabila albă trebuie pigmentată treptat, pentru a fi sigur că în final vei obţine culoarea dorită. Zugrăvitul unui apartament chiar nu este o operaţiune grea, în condiţiile în care există acum pe piaţă trafaleţi de diverse dimensiuni, foarte uşor de manevrat şi vopsele lavabile de o calitate foarte bună.

Bani pe pereţi 

O găleată de vopsea lavabilă la 10 litri costă între 50 şi 70 de lei, în funcţie de firma producătoare.
Vopseaua colorată poate costa şi 100 de lei 
Un trafalet costă maxim 10 lei 
Amorsa necesară unui apartament de trei camere nu costă mai mult de 50 de lei 
Folia de plastic costă 10 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite