Ziua cinstei si onoarei la Parchet si Politie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi afaceristi au incercat mituirea sefului Serviciului Teritorial PNA Ialomita Miercuri noaptea, la ora 23,15, doi oameni de afaceri au fost prinsi in flagrant delict pentru dare de mita. Dumitru

Doi afaceristi au incercat mituirea sefului Serviciului Teritorial PNA Ialomita
Miercuri noaptea, la ora 23,15, doi oameni de afaceri au fost prinsi in flagrant delict pentru dare de mita. Dumitru Dascalu, patronul SC Midagro SRL Slobozia, impreuna cu Nicolae Balaban au incercat sa-l mituiasca pe seful Biroului Ialomita din cadrul Serviciului Teritorial PNA Slobozia, cu 400 de milioane lei (aproximativ 10.000 euro), cu un vagon de grau (10 tone) si cu folosinta gratuita a vilei din Busteni, apartinand lui Dascalu. La momentul flagrantului, Dascalu a remis procurorului-sef Dumitru Cristudor 200 milioane lei, afirmand ca, in zilele urmatoare, va completa diferenta pana la 400. Totodata, mituitorul si-a reiterat promisiunile cu vila si vagonul de grau. In schimbul acestor bani si bunuri, omul de afaceri a solicitat anchetatorului sa il scoata basma curata in dosarul penal al carui protagonist era. Potrivit anchetatorilor, Dumitru Dascalu era cercetat penal intr-un dosar al PNA Slobozia, sub acuzatia de spalare de bani si cea de schimbare a destinatiei creditelor, in conditiile Legii 78/2001. Prejudiciul creat prin faptele lui este estimat la aproximativ 30 miliarde lei. Flagrantul a fost organizat de o echipa de la PNA central si a fost inregistrat audio-video. Locul spaguirii a fost chiar biroul anchetatorului Cristudor si nu mare le-a fost mirarea celor doi mituitori cand - dupa ce pusesera la cale modalitatea de a scapa basma curata - peste ei au intrat membrii echipei de flagrant. Nici n-au apucat sa-si revina bine din surpriza, ca la numai 25 de minute s-au speriat si mai tare de cutremurul care a avut loc miercuri noaptea. Unul dintre ei, invinuitul Balaban, s-a simtit chiar atat de rau, incat procurorii au chemat Salvarea. Cum nu a fost nimic grav, atat Balaban, cat si Dascalu, precum si procurorul Cristudor, cel care nu s-a lasat cumparat, au pornit spre Bucuresti in sunetul sirenelor. In Capitala, Dascalu si Balaban au primit mandate de arestare pe 29 de zile.
80 de milioane spaga, refuzate de un politist din Giurgiu
Un om de afaceri din Capitala a fost prins in flagrant, miercuri, in timp ce oferea 80 de milioane de lei unui ofiter de politie, in schimbul tergiversarii anchetei intr-un dosar penal in care era cercetat. Intalnirea dintre cei doi a avut loc intr-un restaurant din Giurgiu. Clopotariu Petrica, 39 de ani, din Bucuresti, administrator al SC "Cami Keradi Impex SRL", a fost retinut si incarcerat in arest, in urma unei actiuni la care au participat ofiteri ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Giurgiu, DGIPI si procurori. Afaceristul i-a cerut subcomisarului Badulescu Traian, din cadrul Serviciului de Ordine Publica Giurgiu, sa-i restituie documente contabile ale firmei sale si sa tergiverseze solutionarea dosarului penal in care era anchetat. Politistul a raportat insa, superiorilor, despre "oferta" omului de afaceri, prins, asa cum aratam, in flagrant. Clopotariu a fost depistat, in noaptea de 12/13 octombrie a.c., de o echipa de politisti condusa de Badulescu, in timp ce sustragea piese de la Schela de Extractie Petrol Roata, impreuna cu doi complici. Asupra sa au fost gasite documente contabile si stampile ale firmei pe care o administra. El este acum cercetat si pentru dare de mita, ieri fiind prezentat judecatorilor in vederea emiterii mandatului de arestare preventiva.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite