Ziua Pământului, cu mai puţine gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, se lansează în România programul "Anul Internaţional al Planetei Pământ 2008". Ediţia din acest an, intitulată "Ştiinţele Pământului,

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, se lansează în România programul "Anul Internaţional al Planetei Pământ 2008". Ediţia din acest an, intitulată "Ştiinţele Pământului, în slujba Societăţii", doreşte sensibilizarea şi conştientizarea opiniei publice în legătură cu importanţa ştiinţelor Pământului în sistemul educaţional.

Printre cunoştinţele necesare fiecărui copil, la loc de cinste se află ideea că omul are nevoie de planeta sa şi depinde în totalitate de ea. Pentru a cunoaşte Pământul, este necesară promovarea conceptelor unui stil de viaţă durabil, cultivarea grijii pentru mediul înconjurător, inocularea ideii că Pământul trebuie protejat.

De pildă, în judeţul Arad, "Ziua Pământului", a fost sărbătorită de către elevii Şcolii Generale Fiscut prin organizarea unui concurs pe teme legate de ecologie şi protejarea planetei împotriva poluării. Prof. Cosmin Suciu, coordonatorul proiectului, ne-a declarat că, anul acesta, li s-au alăturat şi elevi din alte zece şcoli.

În 2008, în premieră, nu a mai fost nevoie să se adune, înainte de concurs, zeci de saci cu hârtii şi alte gunoaie, dovadă că oamenii au fost mult mai grijulii cu mediul înconjurător. Un efect în acest sens l-a avut, probabil, şi panoul de întâmpinare cu mesajul: "(...) Uite aceştia sunt oamenii mei, care îmi fac în fiecare an câte un cadou, păstrându-mă curat. Mulţumesc, oameni buni! Fă-i şi tu un cadou azi Pământului, păstrând curăţenia!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite