“Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA: 40.000 de italieni infectaţi cu HIV”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre atentatele din India şi despre tensiunile pe care acestea  le-au creat între India şi Pakistan, după ce s-a aflat că teroriştii implicaţi în atacuri erau de origine pakistaneză.

“Creşte tensiunea dintre India şi Pakistan”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. După atentatele de săptămâna trecută de la Mumbai în care au fost implicaţi terorişti pakistanezi, India evaluează ipoteza de a suspenda procesul de pace încheiat în anul 2004 cu Pakistanul. Zilele următoare se vor desfăşura mai multe întâlniri la nivel înalt între liderii indieni pentru a se lua deciziile potrivite în acest caz delicat.

“O zi dificilă din cauza gevei din transportul local”
, scrie tot “Corriere della Sera”. Se anunţă o zi dificilă pentru transporturile locale din Peninsulă, din cauza grevei sindicatelor autonome Cub şi Cobas. La Milano metroul va funcţiona în mod normal, greva afectând numai autobuzele şi troleibuzele.

“Copaci căzuţi şi zăpadă pe autostrăzi”
, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Vremea urâtă loveşte din nou Italia. Un vânt extrem de puternic a doborât mai mulţi copaci la Palermo, Napoli şi Roma. Traficul a fost îngreunat pe autostrada care leagă Liguria de Piemonte ( A6 Torino-Savona, A26 Genova Voltri-Gravellona Toce şi A7 Genova Serravalle), din cauza zăpezii abundente care a căzut în ultimele ore.

“Şoareci în parmezan. Au fost confiscate peste 2000 de brânzeturi”, relatează cotidianul “La Stampa”. În provincia Reggio Emilia a fost confiscată o cantitate record de brânză Parmigiano Reggiano, în care s-au descoperit urme de muşcături, precum şi excremente de rozătoare. Este vorba de 80 de tone de brânză cu o valoare de aproape 800.000 euro.

“România la vot: scoruri strânse între social-democraţi şi dreapta”, titrează ediţia online a cotidianului “Il Messagero”. Potrivit rezultatelor parţiale ale votului de ieri, Partidul Social Democrat (de stânga) este aproape la egalitate cu Partidul Democrat Liberal (de dreapta). PDL, care este apropiat preşedintelui Traian Băsescu, a adunat 34% dintre voturile electoratului, în timp ce social-democraţii, în alianţă cu conservatorii, au obţinut 33%. Partidul Naţional Liberal al primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, este pe locul al treilea, cu 18% din voturi.

“Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA: 40.000 de italieni infectaţi cu HIV”, scrie cotidianul “Il Giorno”. SIDA nu mai provoacă aceeaşi teroare ca în anii 80, dar teama în faţa teribilului flagel nu a dispărut încă. În fiecare an, în Italia, 4000 de persoane sunt infectate cu HIV, iar alte 40.000 de persoane sunt suspectate de infectare. În lume există 33 de milioane de persoane infectate cu virusul HIV. SIDA se transmite astăzi mai mult pe cale sexuală, decât prin intermediul drogurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite