Ziua Internaţională a Mediului, sărbătorită în Wellington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plan internaţional, anul 2008 va debuta cu o nouă întâlnire a marilor poluatori, care va avea loc în februarie la Honolulu. Pe lângă miniştrii de mediu din Uniunea Europeană,

În plan internaţional, anul 2008 va debuta cu o nouă întâlnire a marilor poluatori, care va avea loc în februarie la Honolulu.

Pe lângă miniştrii de mediu din Uniunea Europeană, la summitul de la Honolulu vor participa o mare parte din cei care au mers şi la Bali. Organizatorii spun că au ales locaţia exotică pentru că se află la distanţă mai mică pentru toată lumea, comparativ cu vreo altă locaţie din Asia.

În 2008, atenţia va fi îndreptată asupra soluţiilor şi oportunităţilor pe care ţările, companiile şi comunităţile le pot folosi pentru a promova eliminarea carbonului din sistemele economice. Sub sloganul, "Kick the habit", în Noua Zeelandă va avea loc o întâlnire pentru Ziua Mediului, unde vor fi dezbătute măsuri care vizează eficienţa energetică a clădirilor, energia regenerabilă şi sistemele de transport.

Un alt punct de discuţie va fi despre rolul pădurilor în diminuarea nivelului emisiilor de gaze cu efect de seră, întrucât acţiunile de despădurire sunt responsabile pentru 20% din emisiile care contribuie la încălzirea globală.
Noua Zeelandă a fost aleasă ca loc de întâlnire deoarece sectorul forestier constituie o industrie profitabilă pentru această ţară, în care conservarea pădurilor reprezintă o prioritate de nivel naţional.

"Suntem încântaţi că Ziua Internaţională a Mediului 2008 se va desfăşura la Wellington şi în comunităţile acestei naţiuni din Sudul Pacificului. Noua Zeelandă este una dintre primele ţări dedicate accelerării tranziţiei către o economie fără carbon", a declarat Achim Steiner, subsecretar general ONU.

Oficialii de mediu vor încerca să găsească soluţii pentru a încetini şi a combate creşterea emisiilor globale de gaze cu efect de seră.

Un alt eveniment important pentru 2008 va avea loc în Polonia, în luna decembrie. Aici, discuţiile principale vor fi despre noul tratat de mediu ce va fi semnat la Copenhaga în 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite