Ziua Îndrăgostiţilor, sărbătorită în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la miting vor mărşălui o oră în centrul oraşului. Tinerii băimăreni pot participa mâine la un marş împotriva violenţei domestice.

MANIFESTARE

Angela Sabău
angela.sabau@adevarul.ro
Anca Miklos
anca.miklos@adevarul.ro
Mâine, de la ora 14.00, în Piaţa Millenium, va avea loc un marş împotriva violenţei domestice, organizat de Crucea Roşie, Crucea Malteză, Asociaţia „Femina”, fundaţia YMCA şi Consiliul Local al Tinerilor.
Participanţii vor mărşălui până la Platoul Mara, după care se vor întoarce în Piaţa Millenium, în jurul orei 15.00. Acţiunea a fost programată pe  data de 14 februarie pentru că e declarată Ziua Îndrăgostiţilor. „Alegerea zilei de 14 februarie nu este întâmplătoare. Noi milităm pentru dragoste şi împotriva violenţei, în acelaşi timp”, a declarat Andrei Szabo, din cadrul Crucii Roşii Maramureş. Câteva zeci de tineri vor participa la manifestare  purtând bannere şi pancarte cu mesaje antiviolenţă domestică. „Căsătoriile se bazează pe sentimente de iubire, iar noi vrem să le reamintim băimărenilor în acest marş să nu uite să iubească”, mai spune Szabo.
În anul 2008, peste 100 de femei care au fost victimele violenţei în familie au solicitat ajutor Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Baia Mare.
Ele au fost preluate de psihologi din cadrul Asociaţiei Femeilor Împotriva Violenţei „Artemis” şi SPAS. Specialiştii în domeniu spun că majoritatea femeilor abuzate fizic provin din familii cu situaţii financiare precare, iar cei care le agresează sunt cel mai adesea soţii lor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite