Ziua Europei - marcată cu fanfară, crosuri şi sarmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Europei a fost marcată ieri în ţară cu depuneri de coroane de flori, muzică de fanfară, crosuri, plantări de copaci şi manifestări cultural-artistice, dar şi cu sarmale şi vin

Ziua Europei a fost marcată ieri în ţară cu depuneri de coroane de flori, muzică de fanfară, crosuri, plantări de copaci şi manifestări cultural-artistice, dar şi cu sarmale şi vin roşu. În Caraş-Severin, manifestările au cuprins două activităţi distincte: crosul "Ziua Europei" şi parada costumelor tradiţionale în cadrul "Alaiului Primăverii". În judeţul Alba, festivităţile au debutat cu un minispectacol al Grădiniţei nr. 16 din Alba Iulia, intitulat "Unitate în diversitate".

Îmbrăcaţi în costume populare, copiii au dansat pe melodii ţigăneşti, ungureşti şi româneşti, marcând astfel multiculturalitatea Uniunii Europene. Ziua Europei a fost sărbătorită la Constanţa printr-o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive, defilarea Gărzii de Onoare şi muzică de fanfară. La Crosul Europei, desfăşurat la Mangalia, au fost invitaţi să participe toţi localnicii cu vârste între 10 şi 70 de ani.

Elevi învoiţi ca să împartă pliante

Zeci de elevi din Constanţa, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova şi Timişoara au împărţit pliante editate de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale. Copiii, care au fost special învoiţi de la ore, au fost echipaţi cu tricouri albe, şepci şi rucsacuri inscripţionate cu însemnele Guvernului României şi sloganul "Împreună din 1957". Ziua de 9 mai a fost sărbătorită ieri şi în Bucureşti. În Parcul Obor a fost organizat un spectacol-maraton, unde celor prezenţi le-au fost oferite 20.000 de sarmale şi 1.500 litri de vin. Muzica de fanfară şi lansarea mai multor porumbei au făcut deliciul publicului, printre surprize figurând demonstraţiile de forţă, box, tir, judo, arte marţiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite