Ziua Copilului, bucuria vânzătorilor de haine şi jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Copilului, bucuria vânzătorilor de haine şi jucării
Ziua Copilului, bucuria vânzătorilor de haine şi jucării

Cele mai vândute produse ale buticurilor din oraş au fost jucăriile şi cărţile de poveşti.

Ziua Internaţională a Copilului le-a adus bucurie nu numai celor mici, ci şi comercianţilor de îmbrăcăminte şi jucării. Vânzătorii nu şi-au văzut capul de treabă de la primele ore ale dimineţii. Părinţi, bunici, unchi şi mătuşi s-au grăbit să le facă micuţilor cadouri cât mai interesante de ziua lor. Ofertele au fost îndulcite cu preţuri mai mici ca în restul anului la produsele destinate prichindeilor.

„Avem hăinuţe de la firme de renume şi, special pentru ziua de 1 iunie am scăzut preţurile cu 20%. Oferta a început pe 26 mai şi se va termina mâine. Primii care au beneficiat de promoţie au fost clienţii fideli. I-am anunţat de ofertă prin SMS-uri", ne-a spus Lucica Creţu, administratorul unui magazin cu produse pentru copii.

Jucăriile, pe primul loc

Reducerile la îmbrăcăminte nu au făcut însă faţă concurenţei jucăriilor şi cărţilor de colorat. Acestea din urmă au ocupat primele locuri atât în preferinţele copiilor, cât şi ale părinţilor.

„Un copil se bucură întotdeuna de o jucărie, de aceea am ales să-i iau o păpuşă cu accesorii, pe care am dat 35 de lei. Am cumpărat-o din piaţă pentru că acolo este mai ieftin decât la un magazin cu jucării de firmă", ne-a spus Emilia Chiraleş, mama unei fetiţe de trei ani şi jumătate.

Vânzările la jucării au crescut, spun comercianţii, dar nu atât de spectaculos pe cât se aşteptau. „Ne-am aprovizionat cu jucării cu doar câteva zile înainte de 1 iunie. Am adus multe produse pe care le-am avut şi în trecut şi ştim că au priză la generaţia de acum. Am vândut destule jucării, dar nu am epuizat stocul", ne-a declarat Aurel Pavăl, comerciant din Piaţa Centrală.

În pungile cu daruri de 1 iunie s-au strecurat şi cărţile ilustrate cu poveşti. La acest capitol vânzările au fost mai mici, librarii spunând că părinţii le-au ales pe cele mai ieftine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite