Ziua Cicârlăului, de Ziua Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Cicârlăului, Vasile Zete, a ales să sărbătorească ziua comunei o dată cu Ziua Americii, în data de 4 iulie. Ideea i-a venit pentru că sătenii asociază numele comunei cu numele vestitului oraş american Chicago.

„A devenit un trend asocierea asta de nume, de aceea am hotărât să le facem o surpriză şi să sărbătorim zilele comunei o dată cu Ziua Americii”, declară primarul Zete.

Sătenii sunt încântaţi de idee şi apreciază creativitatea noului primar. „E ceva nou pentru comuna Cicârlău. E prima dată când se întâmplă aşa ceva şi sunt încântată de idee”, spune Doina Pop, o localnică.

Sătenii sunt încântaţi de idee

Din câte se ştie, această asociere de nume a pornit de la tinerii din sat, cu  mulţi ani în urmă, odată cu introducerea cablului TV în comună şi a filmelor americane.

„Păi Chicago City sau Cicârlău e totuna. Noi aşa îi ziceam satului, aşa ne-am obişnuit demult. De la filmele americane de la televizor ne-a venit ideea”, spune cicârlăuanul Răzvan Oşan, în vârstă de 29 de ani.

Pentru zilele comunei a fost alocat un buget generos. Din partea consiliului local s-au primit 20.000 de lei, iar restul până la 200.000 de lei vor veni din sponsorizări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite