Zile îngheţate, cu temperaturi record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de la Întorsura Buzăului s-au confruntat ieri cu cele mai scăzute temperaturi din acest an: -29,3 grade Celsius în aer şi -31,2 grade Celsius la sol.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau -36 de grade Celsius. Tot -29 de grade Celsius s-au înregistrat şi în zona comunei Comandău din judeţul Covasna. În aceeaşi zonă termometrul a mai arătat -25 de grade Celsius la Sfântu Gheorghe, -24 de grade Celsius la Baraolt şi -23 de grade la Târgu Secuiesc. Recordul în această zonă a fost înregistrat în anii 1963 şi 1990, când minimele au coborât la -35,5 grade Celsius.

În următoarele zile, vremea se va menţine foarte rece, lucru care confirmă codul portocaliu de ger până pe 3 februarie. Asta înseamnă că temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade. În Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, vântul va avea viteze ce vor atinge viteze 40-50 km/h.

Gerul a ucis opt oameni

Îngheţul a făcut victime şi a pus mai mulţi oameni în situaţii dificile. Cursurile rămân suspendate în 67 de şcoli, potrivit Ministerului Educaţiei. Situaţia este provocată, pe de o parte, de disconfortul termic din sălile de curs iar, pe de altă parte, de imposibilitatea asigurării transportului şcolar al elevilor.

Serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat în ultimele 24 de ore la spitale şi la centrele sociale 275 de persoane găsite în hipotermie sau care nu aveau adăpost. Alte două persoane au mai murit din cauza frigului, în judeţele Hunedoara şi Galaţi, astfel încât numărul total al acestora se ridică la opt. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite