Zile de vară până în luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calendaristic, a venit toamna, dar vara nu se dă bătută. Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, urmează trei luni călduroase în sudul şi în sud-estul ţării. În

Calendaristic, a venit toamna, dar vara nu se dă bătută. Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, urmează trei luni călduroase în sudul şi în sud-estul ţării. În rest, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului, mai scăzute în nord şi în centrul României.

Pe parcursul lunii septembrie, maximele termice în sud pot depăşi 30° Celsius. Accidental, în cursul nopţilor, valorile termice vor fi negative. De altfel, prima temperatură negativă din această toamnă s-a înregistrat ieri-dimineaţă la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, când s-au înregistrat minus 0,5 grade Celsius.

În octombrie vor fi intervale calde, cu maxime ce pot trece chiar de 25° Celsius în sudul ţării. Noaptea se aşteaptă temperaturi negative, brumă în zonele deluroase şi îngheţ la sol în centrul României.

Luna noiembrie va surprinde uneori prin temperaturi de până la 20 de grade Celsius în partea sudică, însă minimele din timpul nopţii vor putea indica şi minus 5 grade Celsius în nordul şi în centrul ţării. În aceste trei luni, ploile vor fi în cantităţi normale, doar în nordul României fiind posibile cantităţi ceva mai însemnate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite