Ziarul Loteriei, un fel de "Scânteia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă informaţie, pe prima pagină a săptămânalului "Loto Prono" din 20 octombrie 2007, a fost… căsătoria Lilianei Ghervasuc . Cultul personalităţii se dezvoltă

Cea mai importantă informaţie, pe prima pagină a săptămânalului "Loto Prono" din 20 octombrie 2007, a fost… căsătoria Lilianei Ghervasuc .

Cultul personalităţii se dezvoltă periculos de repede la nivelul conducerii supreme a Loteriei Române. Eminentul conducător, preşedinte-director general al acestei instituţii, Liliana Ghervasuc Mincă, se comportă ca o tovarăşă de rang înalt.

În octombrie 2007, cel mai important eveniment nu a fost o extragere, ci… căsătoria Doamnei. Oficiosul Loteriei, săptămânalul "Loto Prono" îşi anunţa jucătorii, pe prima pagină, cu litera de-o şchioapă, că Doamna s-a măritat. Fotografie mare, urare ca atare! Pe site-ul instituţiei, jucătorii Loto sunt anunţaţi că Doamna a primit un premiu VIP pentru activitatea managerială.

"Transparenţa" de care dă dovadă Loteria Română păstorită de Liliana Ghervasuc, recent devenită Mincă, frizează ridicolul! Dovada cea mai elocventă o constituie o invitaţie remisă mass-mediei şi, implicit, cotidianului "Adevărul" de a participa la "Tombola Anului Nou", desfăşurată pe 6 ianuarie, cu începere de la ora 14.

Numai că invitaţia a parvenit redacţiei "Adevărul" la ora… 14:18! Mai mult, jurnaliştii erau rugaţi să fie prezenţi în studioul amenajat pe str. Reînvierii la 13.30, pentru a se evita aglomeraţia. Acestea fiind spuse, am invita-o pe şefa Loteriei să calculeze numărul de variante aflate la îndemâna ziariştilor de a ajunge la un eveniment ce a început cu 18 minute înainte ca ei să fie invitaţi.


Realizările Doamnei


Compania Naţională Loteria Română (CNLR) reacţionează prompt atunci când vine vorba despre "realizările" Lilianei (Ghervasuc) Mincă. Astfel, ultimul comunicat postat pe site-ul Loteriei Române la secţiunea "Media" ne informează că preşedintele-director general Liliana Mincă a primit "un premiu special pentru activitatea managerială desfăşurată în acest an, în cadrul evenimentului Superlativele VIP". Megalomania nu se opreşte însă aici.

Astfel, nici realizările personale ale directoarei n-au fost trecute cu vederea de CNLR, revista "Loto Prono" alocând chiar pagina 1 pentru a-şi informa "jucătorii" despre recenta căsătorie, la malul mării, a preşedintelui-director general. Sub titlul "Casa de Piatră!", revista "Loto Prono" a alocat aproape întreaga primă pagina din ediţia sa din 22 octombrie 2007 pentru a informa jucătorii despre mariajul Lilianei Ghervasuc.

Fără a se mai ţine cont de faptul că "Loto Prono" este o publicaţie cu un "caracter strict informativ pentru jucători" - după cum chiar Compania informează, prin intermediul unui comunicat remis pe adresa redacţiei noastre. Toate acestea în condiţiile în care Loteria Română precizează, de asemenea, că "acordarea de spaţii publicitare nu reprezintă obiectul de activitate" al revistei "Loto Prono", căci aceasta are "caracter strict informativ pentru jucătorii noştri". Numai că, în cazul de faţă, caracterul informativ este zero. Este ca şi cum pe coperta celebrului Mers al trenurilor am citi despre nunta ministrului transporturilor.

"Un cald omagiu…!"

"La aniversarea tovarăşei Elena Ceauşescu, eminent om politic şi savant de reputaţie mondială! La loc de cinste, în cartea nemuritoarelor fapte, prin care poporul român, veac după veac, generaţie după generaţie, a dat cea mai înaltă expresie voinţei sale de a asigura progresul necontenit al patriei, istoria a înscris pentru totdeauna numele tovarăşei Elena Ceauşescu, eminent om politic, ilustru savant, care şi-a dăruit întreaga viaţă măreţei cauze a partidului, ţării şi poporului!"

"Casă de Piatră!"

"(…) Preşedintele Director General al Loteriei Române, Liliana Ghervasuc, s-a prezentat, alături de alesul inimii sale, Ion Mincă, mai întâi în faţa ofiţerului stării civile, apoi în faţa altarului, pentru a consfinţi unirea destinelor lor prin legământul sacru al căsătoriei. Fie ca pasul în doi să aibă semnificaţia Marelui Loz care, odată câştigat, dă siguranţă, dă forţă, dă încredere şi, mai ales, aduce liniştea atât de necesară, chiar şi/sau, mai ales, unor oameni de succes! Gânduri de bine, de sănătate, de fericire şi noroc, casă de piatră!

"<> nu are ce discuta cu mine!"

Am încercat să obţinem lămuriri de la preşedintele-director general Liliana Ghervasuc-Mincă. Abia atunci ne-am lămurit că "transparenţa" manifestată de Loteria Română este în deplină concordanţă cu personalitatea Lilianei Mincă: "Dumneavoastră, cei de la <> , nu aveţi ce discuta cu mine!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite