Ziarul Adevărul a ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sute de oameni încă din primele ore ale dimineţii. De la ora zece, de când s-a deschis Târgul Presei, până seara târziu, Piaţa Universităţii a fost cel mai animat loc din Bucureşti.

sute de oameni încă din primele ore ale dimineţii. De la ora zece, de când s-a deschis Târgul Presei, până seara târziu, Piaţa Universităţii a fost cel mai animat loc din Bucureşti. Ziarele au făcut tot posibilul să câştige noi cititori, pe când radiourile au încercat să-şi atragă ascultători cu muzica dată la maxim. Dar standul Adevărului a fost plin de tinerii care voiau să-şi înceapă o carieră în jurnalism. De Ziua Presei, Adevărul a fost singurul ziar din Piaţa Universităţii care a organizat o campanie de recrutare în aer liber. Peste o sută de tineri au dat ce-a fost mai bun din ei, astfel încât să prindă un loc în echipa Adevărului. Au făcut reportaje la Palatul de Justiţie, au mers la conferinţe de presă sau au scris anchete şi interviuri. Dintre ei au fost aleşi cei mai buni zece reporteri care s-au ales şi cu premii în bani. De-a lungul zilei, politicienii nu au ratat ocazia să se pună bine cu ziariştii. PD-ul a fost lider în ceea ce priveşte prezenţa reprezentanţilor săi. Atât Emil Boc, preşedintele partidului, cât şi Adriean Videanu, primarul pedist al Capitalei, au fost cei care au semnat condica la Târgul Presei. O altă atracţie din Piaţă a fost şi celebrul cuplu monden Monica Gabor-Irinel Columbeanu. Oricine a dorit să intre pentru o zi în pielea lor a putut să o facă cu ajutorul măştilor. Singura condiţie pentru a purta masca era ca partenera să fie mai înaltă. Dacă nu era posibil, schimbul de roluri rezolva problema.

Jurnaliştii germani dezbat problemele culturii române
Ana Blandiana, Ion Caramitru, Nicolae Manolescu, Emil Hurezeanu şi Cristian Teodorescu se vor întâlni marţea viitoare, la Institutul Cultural Român, cu o delegaţie de jurnalişti din Germania, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă mediul cultural din România înainte de integrarea europeană. Din delegaţia germană fac parte jurnalişti de la ARD, "Süddeutsche Zeitung", "Der Spiegel", "Die Welt", "Die Zeit" ş.a.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite