"Ziaristul Florin Pupăză nu a comis o faptă penală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după ce jurnalistul Florin Pupăză a intrat în posesia testelor de la Istoria românilor, s-au ridicat mai multe "voci" care acuzau ziaristul de săvârşirea unor fapte penale. Avocatul

Imediat după ce jurnalistul Florin Pupăză a intrat în posesia testelor de la Istoria românilor, s-au ridicat mai multe "voci" care acuzau ziaristul de săvârşirea unor fapte penale. Avocatul Ana Diculescu şova a demontat însă varianta penală a unui demers pur jurnalistic, pentru care Florin Pupăză a fost mandatat de conducerea ziarului Adevărul. "Nu cred că jurnalistul poate fi acuzat de ceva, întrucât nu a uzurpat o calitate oficială, ci doar a întreprins o investigaţie jurnalistică pentru a demonstra deficienţa unui sistem", ne-a declarat, ieri, Ana Diculescu şova. Avocatul ne-a mai precizat că fapta penală nu există, atât timp cât jurnalistul nu şi-a propus să ia testele de la Capacitate pentru a le folosi într-un anumit scop. De altfel, după numai câteva minute, toate cele 40 de plicuri cu subiectele şi baremele pentru proba la Istoria românilor au fost predate sigilate Secţiei 3 de Poliţie.
Faptul că jurnalistul s-a prezentat ca fiind inspectorul "Popescu" nu are caracter penal, întrucât, conform Anei Diculescu şova, numele nu "a fost împrumutat" de la persoana abilitată să ridice subiectele, ci a fost ales la întâmplare de Florin Pupăză în demersul său pur jurnalistic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite