Ziaristul BBC este în viaţă, răpitorii au cerut o recompensă de cinci milioane $

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corespondentul BBC în Fâşia Gaza, Alan Johnston, se pare că este în viaţă, în pofida comunicatului unei grupări islamiste privind executarea acestuia, a declarat o sursă a securităţii

Corespondentul BBC în Fâşia Gaza, Alan Johnston, se pare că este în viaţă, în pofida comunicatului unei grupări islamiste privind executarea acestuia, a declarat o sursă a securităţii palestiniene.

Aceasta susţine că răpitorii au cerut o recompensă de cinci milioane de dolari, în schimbul eliberării, scrie cotidianul israelian "Yediot Aharonot". Există informaţii că Johnston, care a fost răpit la 12 martie, în Gaza, este deţinut de membri ai clanului Dugmash, o puternică familie din Fâşia Gaza, afiliată la diverse grupări radicale palestiniene şi aliniată din punct de vedere ideologic grupărilor angajate în Jihad (războiul sfânt musulman), conform sursei menţionate. Aceasta a indicat că răpitorii au cerut cinci milioane de dolari recompensă, ameninţând că îl va "vinde" pe Johnston altei grupări.

Responsabili palestinieni afirmă că Autoritatea Naţională Palestiniană şi diverse formaţiuni implicate în investigaţii ezită să accepte plata recompensei, de teamă că aceasta va contribui la consolidarea poziţiei clanului Dugmash, în pofida altor grupări, inclusiv a Al Fatah, partidul preşedintelui Mahmud Abbas.

Relativ necunoscute în Fâşia Gaza, "Brigăzile Unicităţii şi Jihadului", care au legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida, au anunţat, duminică, executarea jurnalistului, explicând că cererile privind punerea în libertate a deţinuţilor palestinieni din Israel nu au fost ascultate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite