Ziaristă britanică, arestată în Palatul Buckingham

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bethany Usher, ziaristă la săptămânalul popular britanic "New of the World", a fost arestată în timp ce încerca să se strecoare în Palatul Buckingham. "News of the World" a confirmat că

Bethany Usher, ziaristă la săptămânalul popular britanic "New of the World", a fost arestată în timp ce încerca să se strecoare în Palatul Buckingham.
"News of the World" a confirmat că Usher este una dintre reporterele sale care a vrut să testeze dispozitivul de securitate al palatului în care îşi are reşedinţa regina Elizabeth a II-a. Ea s-a prezentat la palat drept candidată la un post disponibil din administraţie, dar verificarea dosarului ei s-a soldat cu informaţii eronate.
După ce a fost supusă unui interogatoriu, reportera a fost eliberată pe cauţiune, urmând să se prezinte în faţa instanţei în februarie. "Bethany Usher îşi exercita în mod legal activitatea de ziaristă", a spus un oficial al revistei. Ziarista a încercat să repete performanţa de acum doi ani a lui Ryan Parry, reporter la "Daily Mirror", care reuşise să se angajeze la Buckingham ca paj, înaintea vizitei lui George W. Bush. Preşedintele american urma să şi locuiască în palat. Parry a utilizat referinţe false pentru a se angaja, a lucrat vreo două luni la palat, iar apoi a publicat o serie de articole despre micile obiceiuri ale reginei şi ale celorlalţi membri ai familiei regale. După această intruziune, administraţia Palatului Buckingham şi-a reverificat dispozitivele de securitate, apreciind că faliile în protecţia palatului utilizate de presă ar putea fi exploatate tot atât de bine de terorişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite