Zeci de câini morţi, abandonaţi la marginea pădurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de leşuri de câini au fost găsite lângă pădurea din localitatea Somova, din judeţul Tulcea, potrivit agenţiei Rompres. Reprezentanţii Asociaţiei Chinologice "Justice"

Aproape 100 de leşuri de câini au fost găsite lângă pădurea din localitatea Somova, din judeţul Tulcea, potrivit agenţiei Rompres.

Reprezentanţii Asociaţiei Chinologice "Justice" spun că aceste cadavre provin de la adăpostul pentru animale din zona Vărărie, situat la marginea oraşului Tulcea. "Sunt sigur că aceşti câini morţi provin de la adăpostul din Vărărie pentru că mulţi dintre cei găsiţi la suprafaţă au fost recunoscuţi de către membrii asociaţiei noastre, având în vedere că, pentru perioade scurte de timp, am îngrijit aceste animale", a spus Adrian Mirăuţă, preşedintele Asociaţiei Chinologice "Justice" din Tulcea.

Animale omorâte ilegal

Unii dintre câini au fost omorâţi în bătaie, alţii au fost eutanasiaţi cu substanţe speciale. "Ceea ce s-a întâmplat acolo este de natură penală.

De aceea, noi împreună cu reprezentanţii organizaţiei "Binecuvântaţi Natura!" vom face toate demersurile pentru ca aceia care se fac vinovaţi de această faptă să nu rămână nepedepsiţi", a declarat Adrian Mirăuţă, preşedintele Asociaţiei Chinologice "Justice" din Tulcea. La sfârşitul săptămânii trecute, membrii asociaţiei "Binecuvântaţi Natura!" au spus că în adăpostul de animale din zona Vărărie ar fi trebuit să existe peste 700 de câini, conform unor calcule realizate pe baza informaţiilor oficiale primite, în ultimii doi ani, de la serviciul de ecarisaj al Primăriei municipiului Tulcea.

La începutul lui ianuarie însă, în adăpost existau doar 225 de câini, iar în momentul acesta nu mai sunt decât 15 animale. Având în vedere că medicul veterinar care a încheiat contract de prestări servicii nu a mai fost în adăpostul de la marginea oraşului Tulcea încă din octombrie 2007, se exclude posibilitatea ca animalele să fi fost eutanasiate legal. "În acest adăpost, câinii trăiau în condiţii greu de imaginat. Cred că ceea ce s-a întâmplat acolo a fost bine gândit dinainte. Ei au acţionat cam în aceeaşi perioadă în care Legea privind protecţia animalelor a fost promulgată", a mai spus Adrian Mirăuţă.

Direcţia Sanitar-Veterinară a închis acum două săptămâni adăpostul pentru animale al Primăriei municipiului Tulcea din cauza condiţiilor improprii de îngrijire a patrupedelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite