Zeci de localitati au fost distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, alte sute de gospodarii din 15 judete din tara au fost grav afectate. In judetul Dambovita, 18 localitati au fost inundate, o persoana a

In urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, alte sute de gospodarii din 15 judete din tara au fost grav afectate. In judetul Dambovita, 18 localitati au fost inundate, o persoana a decedat si mai multe gospodarii au fost distruse in totalitate. Precipitatiile abundente au provocat aici zeci de alunecari de teren, au rupt 6 poduri si au distrus 769 de gospodarii. Directia de Sanatate Publica Dambovita a luat masuri pentru dezinfectarea fantanilor inundate de ape. Cele mai afectate localitati dambovitene au fost Sotanga, Vulcana si I.L. Caragiale. Un barbat de 55 de ani din satul Ghirdoveni a fost luat de apele Cricovului, iar un pescar care isi serba ziua de nastere la pescuit a fost surprins de cresterea apelor care masurau 2-3 metri si nu a mai putut ajunge la mal. In judetul Prahova, 136 de case si 228 de hectare de teren agricol au fost avariate din cauza revarsarii raului Prahova, iar in judetul Buzau din cauza scurgerilor de pe versanti au fost inundate 92 de case si 115 hectare de teren agricol. Circulatia pe Drumul European 85, care face legatura intre Buzau si zona Moldovei, este blocata, masura fiind luata sambata seara, dupa deplasarea unui pilon al podului peste raul Buzau de la iesirea din oras, existand riscul prabusirii. Raul Buzau a inundat in judetul Covasna zeci de case, sute de hectare de teren agricol, o scoala si o tabara scolara, in urma ploilor de sambata. La Constanta si Ialomita, vantul a prezentat intensificari puternice, formand furtuni cu aspect de vijelie care au rupt copaci din radacina si au zburat acoperisurile a zeci de case. Si in Moldova, in judetele Bacau, Iasi si Vaslui s-au inregistrat pagube uriase in urma ploilor abundente din ultimele zile. In Vaslui, in localitatile Osesti, Balteni, Delesti si Voinesti au fost distruse 24 de anexe gospodaresti, 15 poduri si podete, iar pe 8 kilometri de sosea nu se mai poate circula. In comuna Dumesti, un segment de terasament al caii ferate Buhaiesti-Roman s-a surpat. In Iasi si Bacau, precipitatiile abundente au afectat reteaua electrica din 8 localitati, peste 30 hectare de teren au fost distruse provocand pagube materiale de zeci de miliarde de lei. Potrivit Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta, la ora actuala sunt afectate de inundatii 742 de case din 99 de localitati, 2515 de terenuri agricole si 1736 de hectare de padure.
Tornada in comunele Ciobanu si Movilita
O furtuna cum satenii comunei Ciobanu n-au mai apucat s-a abatut, sambata, peste aceasta localitate din judetul Constanta. In cateva secunde, un nor gros de praf a acoperit totul in jur. Vreascuri, scanduri, ba chiar si bucati intregi din acoperisul unei case au inceput sa urce spre cer, ca intr-un film de groaza. Rupti de vant, copacii cadeau peste garduri si case. Cand "tornada" si panica s-au potolit, oamenii priveau si nu le venea sa creada ca, pana la urma, satul a ramas pe vatra lui. La "bilantul" nenorocirii pornite din senin, s-a constatat ca doua gospodarii au suferit pierderi mari, alte sapte fiind afectate in mai mica masura. O alta tornada a avut loc in comuna Movilita, tot in cursul zilei de sambata.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite