Zboruri Bucureşti-Cluj şi retur cu doar 43 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zboruri Bucureşti-Cluj şi retur cu doar 43 de euro
Zboruri Bucureşti-Cluj şi retur cu doar 43 de euro

Compania aeriană clasică Tarom a lansat o ofertă demnă mai mult de operatorii low cost: curse de avion dus-întors pe ruta Bucureşti - Cluj la un tarif de doar 43 de euro cu toate taxele incluse.

Promoţia Tarom este valabilă în luna noiembrie, iar compania a pus la dispoziţie 1.000 de bilete de avion la acest preţ. Dacă vreţi un singur zbor Bucureşti – Cluj, fără retur, preţul biletului de avion este de 20 de euro de persoană, cu toate taxele incluse.
Bilete vor putea fi cumpărate de pe site-ul oficial al Tarom, începând cu data de 25 octombrie.
Dacă vreţi să ajungeţi cu trenul la Cluj, un bilet de Intercity costă 160 de lei de persoană (dus-întors). De asemenea, cu autocarul vă costă în jur de 80 de lei. Dacă alegeţi aceste mijloace de transport trebuie să luaţi în calcul şi timpul călătoriei: 11 ore cu trenul, zece ore cu autocarul şi aproximativ o oră cu avionul.

Pasageri mai puţini


Unul dintre motivele companiei aeriene de a lansa aceste zboruri ieftine este şi faptul că, în acest an, tarom şi-a micşorat semnificativ numărul de pasageri. Tarom a transportat, în primele şapte luni ale anului, 862.900 pasageri, cu 13,1% mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene.
Gradul de ocupare a aeronavelor companiei Tarom a fost de 52,2%, în scădere cu 10,2 puncte procentuale comparativ cu perioada similară din 2008.
Compania naţională Tarom operează 25 de zboruri pe săptămână între Bucureşti şi Cluj: patru zboruri pe zi în cursul săptămânii, două zboruri în zilele de sâmbătă şi trei zboruri în zilele de duminică cu aeronave Boeing, Airbus şi ATR. 

Concurenţă cu zborurile low cost

Preţurile exagerat de mici ale călătoriilor cu avionul pe ruta Bucureşti-Cluj au fost lansate în luna august de compania eriană de tip low cost Blue Air. Operatorul aerian a vândut în perioada 15 august – 15 septembrie bilete mai ieftine chiar şi decât cele ale CFR: Bucureşti – Cluj cu 89 de lei şi Cluj-Bucureşti – 132 de lei, cu toate taxele incluse. Pe lângă aceasta, compania aeriană a aplicat şi o strategie destul de vicleană: pasagerii care şi-au cumpărat bilete de tren în perioada 15 august-15 septembrie pe ruta amintită, le-au putut schimba cu bilete de avion de la Blue Air, gratuit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite