"Zăpada pepenelui"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

scăzute. Celulele algei au un scut gelatinos care le protejează de puternicele radiaţii ultraviolete ale soarelui. Acest scut este cel care generează atât culoarea roz, cât şi mirosul parfumat

scăzute. Celulele algei au un scut gelatinos care le protejează de puternicele radiaţii ultraviolete ale soarelui. Acest scut este cel care generează atât culoarea roz, cât şi mirosul parfumat de pepene. Chiar dacă nu vom ajunge niciodată pe acele culmi mirifice, ce ne împiedică să facem aici, pe pământ, o cură zdravănă de pepene? Atât de dulce, atât de zemos!

Supă de pepene verde cu castraveţi
Pentru 8 porţii
Ingrediente: 1/2 pepene verde (cca 2 kg), 500-750 g castraveţi, sare, 500 ml chefir, 2 căţei de usturoi, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 legătură mărar, 10 frunze de mentă
Mod de preparare: Se scobeşte jumătatea de pepene, iar miezul scos se decupează sub formă de biluţe. Se pun pe o farfurie, se acoperă cu folie şi se păstrează la congelator. Castraveţii se curăţă de coajă, se spală, se taie pe lung şi se curăţă de seminţe. Se taie mărunt şi se sărează. Se lasă să stea 1 oră, apoi se storc bine. Se fac piure şi se amestecă cu chefirul şi cu usturoiul pisat. Se condimentează cu sare şi zeamă de lămâie şi se păstrează compoziţia peste noapte la frigider. Înainte de a servi, se adaugă la supă mărar şi mentă tăiate mărunt, se mai amestecă o dată şi se adaugă şi biluţele de pepene. Se umple jumătatea de pepene cu supa pregătită, se ornează cu mărar şi mentă şi se serveşte rece.

ştiaţi că?
Pepenele verde este cultivat în peste 96 de ţări din lumea întreagă, iar cei mai mari consumatori sunt americanii. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs sau o reţetă din repertoriul dvs culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr. 1, Bucureşti, sect. 1. Cele mai bune reţete vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite