“Zăpadă şi ger la întoarcerea din vacanţe” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Peninsulă dedică un spaţiu larg conflictelor israeliano-palestiniene din Fâşia Gaza. Noaptea trecută, în timpul unui raid al aviaţiei israeliene au fost bombardate 130 de obiective palestiniene, printre care şi o moschee.

Fâşia Gaza: 130 de obiective bombardate în noapte”, anunţă ediţia online a cotidianului “Corriere della Sera”. Aviaţia israeliană a bombardat noaptea trecută 130 de obiective strategice din Fâşia Gaza. Atacului aviaţiei israeliene i s-a adăugat cel al forţelor terestre israeliene şi al celor navale. Anunţul a fost făcut de către un purtător de cuvânt al forţelor armate din Tel Aviv. Printre obiectivele bombardate s-a numărat şi moscheea din Jabaliya, un important depozit de arme al palestinienilor.

Zăpadă şi ger la întoarcerea din vacanţe. Protecţia civilă i-a sfătuit pe şoferi să fie prudenţi”, scrie tot “Corriere della Sera”. Furtuni în sud şi zăpadă şi temperaturi foarte scăzute în nord: acesta este scenariul care îi aşteaptă pe italienii care se vor întoarce din vacanţele de sfârşit de an. Protecţia civilă i-a sfătuit pe şoferii care se întorc din vacanţă să fie extrem de atenţi la trafic. Previziunile meteorologilor anunţă, de asemenea, o instabilitate pronunţată a vremii şi temperaturi în scădere în cea mai mare parte a Peninsulei.

SUA: Guvernatorul Richardson cercetat penal. A renunţat la funcţia de secretar al Comerţului”, titrează cotidianul “La Repubblica”. La doar câteva zile de la învestire, echipa lui Barack Obama a pierdut deja un om important. Este vorba despre guvernatorul statului New Mexico, Bill Richardson, care fusese ales de către preşedintele american ca viitor secretar al Comerţului. El a renunţat la post din cauza implicării sale într-un caz penal de corupţie. Guvernatorul este acuzat că ar fi favorizat o societate în timpul unei licitaţii publice.

A fost arestat un alt actor din pelicula “Gomorra”, relatează cotidianul “Il Giorno”. Un al treilea  interpret al controversatului film “Gomorra” al regizorului italian Matteo Garrone, despre Camorra , organizaţia mafiotă napolitană, a fost arestat zilele trecute la Caserta ( localitate din apropiere de Napoli). În peliculă, Giovanni Venosa a jucat rolul unui cap al mafiei regionale care a condamnat la moarte doi tineri care nu voiau să i se supună.

Primarul Alemanno: Universitatea Sapienza este în mâna a 300 de mici criminali!”, titrează cotidianul “Il Messagero”. Primarul Romei, Gianni Alemanno a atacat cu duritate conducerea universităţii Sapienza din Roma, afirmând că acesta este în stăpânirea unor mici criminali care trebuiesc înlăturaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite