Zânele, prinţesele şi Spidermen au ieşit la miting de Ziua Internaţională a Cărţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de copii au mărşăluit, ieri, prin centrul Capitalei, cu pancarte pe care scria "Iubim cărţile" şi "Cărţile sunt distractive". Ei au vrut astfel să marcheze Ziua Mondială a

Peste 100 de copii au mărşăluit, ieri, prin centrul Capitalei, cu pancarte pe care scria "Iubim cărţile" şi "Cărţile sunt distractive". Ei au vrut astfel să marcheze Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Evenimentul a fost organizat de Şcoala Internaţională Bucureşti, în parteneriat cu UNESCO.

Îmbrăcaţi în personaje din poveştile preferate, copii, părinţi şi profesori au pornit din Piaţa Universităţii către Prefectura Capitalei într-un marş care a avut drept scop promovarea lecturii. "Noi am făcut multe acţiuni şi în şcoală, însă considerăm că este bine să le arătăm şi bucureştenilor că nu ar trebui să uităm de cărţi. Sperăm ca mesajul nostru să fi ajuns unde trebuie", a spus Ismail Asan, directorul Şcolii Primare de la Şcoala Internaţională Bucureşti. Deşi drumul nu a fost scurt, copiii au scandat încontinuu "Iubim cărţile". Hinan, un elev de 8 ani, costumat în "cavaler englez", a explicat importanţa evenimentului: "Este Ziua Internaţională a Cărţilor şi de asta mergem pe aici. O să cumpărăm şi nişte cărţi... şi gata!". Anais (8 ani), costumată în "Prinţesa adormită", a învăţat să citească bine şi a participat la marş pentru că "îmi plac Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa şi Harry Potter".

Alături de copii, profesorii de la Şcoala Internaţională s-au costumat şi ei în prinţese, cavaleri, scoţieni, vrăjitoare. "Copiii au vrut să fie personajele poveştilor preferate şi noi nu puteam să nu fim solidari în această zi", spune Ilulya Karademir, 23 de ani, profesoară. "Iar dacă se costumează înseamnă că iubesc cărţile, poveştile, iar mesajul este transmis", completează Cavin Jones, 30 de ani, profesor.

În mijlocul zânelor şi al Spidermanilor s-a aflat şi Alexandru Mironov, secretar general UNESCO, care a fost prezent la celebrarea Zilei Mondiale a Cărţilor pentru "a striga catalogul personajelor din micile cărţi, care sunt de fapt marile cărţi".

Marşul s-a încheiat la Prefectura Capitalei, unde micuţii s-au întâlnit cu prefectul Mioara Mantale, care le-a dat voie copiilor să îi viziteze biroul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite