Zaher Iskandarani, ultimul pe lista fugarilor celebri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După dispariţia lui Omar Hayssam, şi Zaher Iskandarani s-a făcut nevăzut. Conform unui comunicat remis, sâmbătă, de IGPR, Zaher Iskandarani a părăsit România, plecând în Elveţia

După dispariţia lui Omar Hayssam, şi Zaher Iskandarani s-a făcut nevăzut. Conform unui comunicat remis, sâmbătă, de IGPR, Zaher Iskandarani a părăsit România, plecând în Elveţia împreună cu soţia şi fiul, la data de 19 iulie 2006, prin Aeroportul Timişoara, folosind cursa Aeriană AUA 650. Acest lucru a fost posibil după ce procurorul Corina Gherghişan, de la DIICOT, din cadrul Parchetului General, i-a aprobat ieşirea din ţară. Iskandarani, care nu avea interdicţia de a părăsi ţara, a beneficiat de hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, care l-a pus în libertare pe 13 iunie, admiţând recursul său împotriva cererii de prelungire a mandatului de arestare. Supranumit "Prinţul Banatului", el este acuzat de contrabandă cu ţigări şi alcool, precum şi de neplata impozitelor. Recunoscut drept cel mai mare contrabandist de ţigări de la începutul anilor '90, sirianul a fost arestat pe 29 decembrie 2005. Omar Hayssam şi Zaher Iskandarani nu sunt singurele cazuri de iluştri dispăruţi peste hotare. Gregorian Bivolaru, Severin Tcaciuc, Adrian Tărău sau Frantisek Priplata sunt alte nume celebre care figurează pe lista persoanelor inculpate sau condamnate, care au părăsit România.

Gregorian Bivolaru
Liderului MISA, Gregorian Bivolaru, cercetat pentru infracţiuni de natură sexuală, a rămas în libertate din cauza unor vicii procedurale. A părăsit ţara în aprilie 2004 şi a fost reţinut în Suedia. Justiţia din România încearcă să-l aducă înapoi.

Severin Tcaciuc
Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, acuzat că a prejudiciat statul român cu peste 40 miliarde de lei, a părăsit România în 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu trei ore înainte ca poliţiştii suceveni să solicite interzicerea ieşirii sale din ţară. În prezent, se află în Austria.

Sorin Beraru
Despre omul de afaceri româno-israelian Sorin Beraru se ştie că a fost localizat ba în Israel, ba în Africa de Sud. "În urmă cu trei luni, autorităţile sud-africane au cerut formele legale pentru arestarea lui, care au fost trimise", a declarat ambasadorul României, Valeriu Potra, care susţine că nu ştie cum a ajuns Beraru în Africa de Sud. Faptul că Beraru are şi cetăţenie israeliană complică situaţia, deoarece Israelul nu acceptă extrădarea cetăţenilor săi, ci judecarea şi executarea pedepsei doar în statul evreu.

Frantisek Priplata
Cetăţeanul ceh Frantisek Priplata, condamnat la opt ani de detenţie pentru organizarea uciderii liderului sindical Virgil Săhleanu, a părăsit şi el ţara, deşi trebuia să îşi înceapă pedeapsa pe 7 septembrie 2005. Ministerul Justiţiei încearcă să obţină din partea autorităţilor cehe încarcerarea lui Priplata.

Adrian Tărău
Adrian Tărău, fiul fostului prefect de Bihor, a plecat din România pe 25 mai 2002, la cinci zile după ce s-a decis redeschiderea dosarului în care era acuzat de complicitate la contrabandă. Aproape jumătate din condamnaţii celebri au părăsit, de-a lungul timpului, România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite