Yoghinii din MISA au venit, s-au integrat, au plecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adepţii lui Gregorian Bivolaru veniţi la Băile Herculane să formeze spirale şi să se încarce cu energii cosmice au refuzat să comunice cu presa pe motiv că le-ar fi stricat imaginea.

Adepţii lui Gregorian Bivolaru veniţi la Băile Herculane să formeze spirale şi să se încarce cu energii cosmice au refuzat să comunice cu presa pe motiv că le-ar fi stricat imaginea. Primarul staţiunii, Ion Oprescu, spune că nu comentează această situaţie, însă are numai cuvinte de laudă pentru membrii MISA: sunt foarte civilizaţi, anul acesta au venit după ei şi cu toalete ecologice

Comercianţii şi hotelierii din staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş Severin, au avut numai de câştigat de pe urma yoghinilor veniţi, ca în fiecare an, în tabără pentru a desfăşura şedinţe spirituale şi alte acţiuni de relaxare. Este vorba de peste 4.000 de persoane din peste 20 de ţări care au solicitat masă şi cazare în perioada 27 aprilie-5mai. În acest an, membrii MISA au hotărât să nu mai stea de vorbă absolut deloc cu presa, pe motiv că le-ar fi stricat imaginea. Au acceptat însă prezenţa ziariştilor şi a fotoreporterilor pe Platoul Coronini, unde au format aşa-zisele spirale.

Exemplu de civilizaţie

Principalul motiv al întrunirii membrilor MISA la Herculane ar fi că staţiunea este perfectă din punct de vedere geografic pentru organizarea de şedinţe de meditaţie şi relaxare ori pentru drumeţii. Primarul din Herculane, Ion Oprescu, ne-a declarat ieri că prezenţa yoghinilor în staţiune a adus profituri sporite comunităţii şi că aceştia au fost foarte civilizaţi pe durata şederii în zonă. ,,Primăria a încasat de la dumnealor 32 de milioane de lei vechi pentru închirierea unor săli şi a platoului muntos Coronini. Au venit aici cu 7 sau 9 toalete ecologice pe care le-au montat în zona sălilor de cinematograf închiriate, un lucru extraordinar. Dar nu numai noi am avut de câştigat, ci şi hotelierii, producătorii de legume şi verdeţuri, proprietarii de pensiuni şi chiar localnicii care i-au cazat. Oficial am fost anunţat de un număr de 3.700 de yoghini, dar cred că au fost mai mulţi. Eu nu ştiu de ce nu au vrut să comunice cu presa, dar pot afirma că sunt oameni corecţi, civilizaţi şi de foarte mult bun simţ. Îi aşteptăm cu drag şi anul viitor", a declarat primarul Ion Oprescu.

Cele 3 spirale ale yoghinilor, alcătuite din femei şi bărbaţi aşezaţi în ordine zodiacală care se rotesc în sensul invers acelor de ceasornic, fac pe oricare necunoscător să caşte ochii şi să se întrebe dacă nu cumva respectivii au probleme psihice. Membrii MISA au explicat însă anul trecut că astfel se încarcă cu energii cosmice nebănuite. Dacă anul acesta s-au încărcat la fel de bine ca anul trecut nu am putut afla, însă ce ştim este că vânzările de zarzavaturi, fructe sau miere de albine în staţiune au crescut enorm datorită lor. Şi asta pentru că yoghinii sunt vegetarieni convinşi. În plus, ei nu fumează şi nu consumă băuturi alcoolice.

Yoghinii au comunicat spiritual cu Bivolaru

Surse apropiate MISA ne-au spus că şi în acest an yoghinii au comunicat spiritual cu guru Gregorian Bivolaru aflat în Suedia, printr-un procedeu numai de ei ştiut. Directorul unui lanţ hotelier din Herculane, Radomir Stoicovici, ne-a declarat că de 17 ani colaborează cu yoghinii şi că este mulţumit de beneficiile pe care aceştia i le aduc. ,,Le-am gătit meniuri speciale şi i-am cazat în condiţii corespunzătoare. Şi dacă sparg din greşeală un pahar sau o farfurie vin din proprie iniţiativă la recepţie şi le plătesc. Când dumnealor vin aici, pot să spun că profitul nostru aproape că se dublează. Au mâncat supe de legume şi ciorbe cu smântână a la grec, orez cu lapte, salată orientală, mâncare de spanac cu ouă ochiuri, şniţele din soia, salate de crudităţi, fructe şi multe altele ", ne-a spus directorul Radomir Stoicovici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite